
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprószyć pieprzem, chilli, imbirem i curry. Smażyć przez 5 minut.
Krok 2
Po tym czasie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat oraz mleczko kokosowe.
Krok 3
Dusić pod przykryciem przez około 10 minut, a następnie bez przykrycia kolejne 5-10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Krok 4
Oddzielnie ugotować ryż al dente.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej