Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym

Autor: Marta Grądek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę, przyprószyć pieprzem, chilli, imbirem i curry. Smażyć przez 5 minut.

Krok 2

Po tym czasie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat oraz mleczko kokosowe.

Krok 3

Dusić pod przykryciem przez około 10 minut, a następnie bez przykrycia kolejne 5-10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Krok 4

Oddzielnie ugotować ryż al dente.

Marta Grądek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej