Curry z tofu i kalafiorem - indyjskie: przepis | Przepisy.pl pixel

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 2

Krok 3

W głębokim garnku, na oleju, podsmaż cebulę, następnie dodaj napój sojowy i Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje dodaj kalafior oraz tofu. Całość gotuj 5 min.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie przełóż do misek - udekoruj orzeszkami i liśćmi kolendry.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • nick

    nick , 22.11.2021

    W rondlu zagotuj wódę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź. - czy można użyć zwykłej wody?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie curry z kalafiorem i tofuIndyjskie curry z kalafiorem i tofu

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.