Curry z tofu i kalafiorem - indyjskie: przepis | Przepisy.pl pixel

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 2

Krok 3

W głębokim garnku, na oleju, podsmaż cebulę, następnie dodaj napój sojowy i Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje dodaj kalafior oraz tofu. Całość gotuj 5 min.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie przełóż do misek - udekoruj orzeszkami i liśćmi kolendry.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • nick

    nick , 22.11.2021

    W rondlu zagotuj wódę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź. - czy można użyć zwykłej wody?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie curry z kalafiorem i tofuIndyjskie curry z kalafiorem i tofu

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.