Indyjskie curry z kalafiorem i tofu
NOWY PRZEPIS
łatwe
62 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
2 łyżki
500 mililitrów
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.

Krok 2
W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź.

Krok 3
W głębokim garnku, na oleju, podsmaż cebulę, następnie dodaj napój sojowy i Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Gdy sos zgęstnieje dodaj kalafior oraz tofu. Całość gotuj 5 min.

Krok 5
Gotowe danie przełóż do misek - udekoruj orzeszkami i liśćmi kolendry.


Dobra rada:
Danie możesz podawać z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Indyjskie curry z kalafiorem i tofu
Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.