Indyjskie curry z kalafiorem i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 1

Krok 2

W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 2

Krok 3

W głębokim garnku, na oleju, podsmaż cebulę, następnie dodaj napój sojowy i Fix Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje dodaj kalafior oraz tofu. Całość gotuj 5 min.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 4

Krok 5

Gotowe danie przełóż do misek - udekoruj orzeszkami i liśćmi kolendry.

Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • nick

    nick , 22.11.2021

    W rondlu zagotuj wódę, dodaj sól, cukier i kalafior. Gotuj 5 min, a następnie odcedź. - czy można użyć zwykłej wody?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie curry z kalafiorem i tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie curry z kalafiorem i tofuIndyjskie curry z kalafiorem i tofu

Cebulę pokrój w piórka, kalafiora w różyczki, a tofu w trójkąty.