Indyjski dip miętowy - przepis na dip na jogurcie | Przepisy.pl pixel

Indyjski dip miętowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 opakowanie

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jogurtu dodaj drobno posiekaną cebulę i sos miętowy.

Krok 2

Sos udekoruj listkami mięty. Podawaj do mięs, ryb i warzyw.

Krok 3

Jeżeli nie masz sosu miętowego, to możesz go zrobić poprzez zmiksowanie liści mięty z niewielką ilością wody.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i sok z cytryny. Ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski dip miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej