
Składniki
200 mililitrów
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do jogurtu dodaj drobno posiekaną cebulę i sos miętowy.
Krok 2
Sos udekoruj listkami mięty. Podawaj do mięs, ryb i warzyw.
Krok 3
Jeżeli nie masz sosu miętowego, to możesz go zrobić poprzez zmiksowanie liści mięty z niewielką ilością wody.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i sok z cytryny. Ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej