
Składniki
200 mililitrów
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do jogurtu dodaj drobno posiekaną cebulę i sos miętowy.
Krok 2
Sos udekoruj listkami mięty. Podawaj do mięs, ryb i warzyw.
Krok 3
Jeżeli nie masz sosu miętowego, to możesz go zrobić poprzez zmiksowanie liści mięty z niewielką ilością wody.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i sok z cytryny. Ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej