Sos makowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos makowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

6 łyżek

0.5 łyżeczki

6 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak umyj i sparz, osącz na sicie.

Krok 2

Dodaj miód, oliwę, ocet, gorczycę i estragon.

Krok 3

Zmiksuj i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony pstrąg w cieście
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej