
Składniki
1 łyżka
6 łyżek
6 łyżek
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak umyj i sparz, osącz na sicie.
Krok 2
Dodaj miód, oliwę, ocet, gorczycę i estragon.
Krok 3
Zmiksuj i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 
Ekspresowe ciasto
10 min.
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej