
Składniki
1 szklanka
6 łyżek
0.5 łyżeczki
6 łyżek
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak umyj i sparz, osącz na sicie.
Krok 2
Dodaj miód, oliwę, ocet, gorczycę i estragon.
Krok 3
Zmiksuj i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej