Sos makowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 łyżek

6 łyżek

0.5 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak umyj i sparz, osącz na sicie.

Krok 2

Dodaj miód, oliwę, ocet, gorczycę i estragon.

Krok 3

Zmiksuj i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej