Kwaskowaty sos porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaskowaty sos porzeczkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, porzeczki oczyść, wiśnie wydryluj, a gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i potnij w drobną kostkę.

Krok 2

Przełóż oczyszczone owoce do rondelka, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym i odrobiną cukru.

Krok 3

przez kilka minut, po czym zestaw z ognia i przetrzyj składniki przez sitko.

Krok 4

Gotowy sos podgrzewaj jeszcze przez jakiś czas do momentu, aż zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej