Kwaskowaty sos porzeczkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaskowaty sos porzeczkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, porzeczki oczyść, wiśnie wydryluj, a gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i potnij w drobną kostkę.

Krok 2

Przełóż oczyszczone owoce do rondelka, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym i odrobiną cukru.

Krok 3

przez kilka minut, po czym zestaw z ognia i przetrzyj składniki przez sitko.

Krok 4

Gotowy sos podgrzewaj jeszcze przez jakiś czas do momentu, aż zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej