Kwaskowaty sos porzeczkowy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, porzeczki oczyść, wiśnie wydryluj, a gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i potnij w drobną kostkę.

Krok 2

Przełóż oczyszczone owoce do rondelka, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym i odrobiną cukru.

Krok 3

przez kilka minut, po czym zestaw z ognia i przetrzyj składniki przez sitko.

Krok 4

Gotowy sos podgrzewaj jeszcze przez jakiś czas do momentu, aż zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos porzeczkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej