
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
0.75 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj, porzeczki oczyść, wiśnie wydryluj, a gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i potnij w drobną kostkę.
Krok 2
Przełóż oczyszczone owoce do rondelka, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym i odrobiną cukru.
Krok 3
przez kilka minut, po czym zestaw z ognia i przetrzyj składniki przez sitko.
Krok 4
Gotowy sos podgrzewaj jeszcze przez jakiś czas do momentu, aż zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej