
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
0.75 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj, porzeczki oczyść, wiśnie wydryluj, a gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i potnij w drobną kostkę.
Krok 2
Przełóż oczyszczone owoce do rondelka, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, sosem sojowym i odrobiną cukru.
Krok 3
przez kilka minut, po czym zestaw z ognia i przetrzyj składniki przez sitko.
Krok 4
Gotowy sos podgrzewaj jeszcze przez jakiś czas do momentu, aż zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej