Sos do dziczyzny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do dziczyzny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka przetrzyj przez sito, a następnie wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 2

Dodaj sos Worchester, sok z cytryny, przyprawę myśliwską, jagody jałowca oraz pieprz.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej