
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka przetrzyj przez sito, a następnie wymieszaj z majonezem i śmietaną.
Krok 2
Dodaj sos Worchester, sok z cytryny, przyprawę myśliwską, jagody jałowca oraz pieprz.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej