Sos do dziczyzny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do dziczyzny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka przetrzyj przez sito, a następnie wymieszaj z majonezem i śmietaną.

Krok 2

Dodaj sos Worchester, sok z cytryny, przyprawę myśliwską, jagody jałowca oraz pieprz.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa z kaszą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej