Sos na zimno do karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotowane w wywarze wyciągnij i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć je ponownie do wywaru i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Wszystkie składniki zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Krok 3

Podawaj na zimno do karpia w galarecie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej