
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotowane w wywarze wyciągnij i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć je ponownie do wywaru i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Wszystkie składniki zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 3
Podawaj na zimno do karpia w galarecie.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej