Sos na zimno do karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos na zimno do karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotowane w wywarze wyciągnij i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć je ponownie do wywaru i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Wszystkie składniki zmiksuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Krok 3

Podawaj na zimno do karpia w galarecie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos na zimno do karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej