Sos cebulowy z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowy z suszonymi pomidorami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w plastry cebulę, dodaj pokrojone również w plastry pomidory.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 200 ml zimnej wody. Patelnię zestaw z ognia, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do smażenia cebuli użyj oleju z marynowania pomidorów. Olej jeszcze bardziej podkreśli smak suszonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej