Sos cebulowy z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowy z suszonymi pomidorami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w plastry cebulę, dodaj pokrojone również w plastry pomidory.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 200 ml zimnej wody. Patelnię zestaw z ognia, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do smażenia cebuli użyj oleju z marynowania pomidorów. Olej jeszcze bardziej podkreśli smak suszonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos hoisin
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos cebulowy  z suszonymi pomidoramiSos cebulowy z suszonymi pomidorami

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w plastry cebulę, dodaj pokrojone również w plastry pomidory.