Sos cebulowy z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowy z suszonymi pomidorami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w plastry cebulę, dodaj pokrojone również w plastry pomidory.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 200 ml zimnej wody. Patelnię zestaw z ognia, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do smażenia cebuli użyj oleju z marynowania pomidorów. Olej jeszcze bardziej podkreśli smak suszonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos cebulowy  z suszonymi pomidoramiSos cebulowy z suszonymi pomidorami

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w plastry cebulę, dodaj pokrojone również w plastry pomidory.