Sos cebulowy z suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowy z suszonymi pomidorami

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w plastry cebulę, dodaj pokrojone również w plastry pomidory.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 200 ml zimnej wody. Patelnię zestaw z ognia, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty.

Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - Krok 2
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do smażenia cebuli użyj oleju z marynowania pomidorów. Olej jeszcze bardziej podkreśli smak suszonych pomidorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowy  z suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej