Paluszki serowe z ciasta franuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki serowe z ciasta franuskiego

Autor: Misiaty97

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem i do smaku doprawić papryką.

Krok 2

Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka.

Krok 3

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Ciasto można również najpierw zwinąć w sprężynki, a dopiero potem posmarować jajkiem i posypać serem.

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos tatarski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej