Paluszki serowe z ciasta franuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki serowe z ciasta franuskiego

Autor: Misiaty97

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem i do smaku doprawić papryką.

Krok 2

Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka.

Krok 3

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Ciasto można również najpierw zwinąć w sprężynki, a dopiero potem posmarować jajkiem i posypać serem.

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos musztardowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej