Paluszki serowe z ciasta franuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki serowe z ciasta franuskiego

Autor: Misiaty97

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem i do smaku doprawić papryką.

Krok 2

Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka.

Krok 3

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Ciasto można również najpierw zwinąć w sprężynki, a dopiero potem posmarować jajkiem i posypać serem.

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos tatarski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej