Paluszki serowe z ciasta franuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki serowe z ciasta franuskiego

Autor: Misiaty97

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem i do smaku doprawić papryką.

Krok 2

Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka.

Krok 3

Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Ciasto można również najpierw zwinąć w sprężynki, a dopiero potem posmarować jajkiem i posypać serem.

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki serowe z ciasta franuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej