Sos do tuńczyka a la tonato przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do tuńczyka a la tonato

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

5 dekagramów

1 opakowanie

3 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij tuńczyka, zetrzyj ser.

Sos do tuńczyka a la tonato - Krok 1

Krok 2

Do majonezu dodaj wódkę, tuńczyka i ser.

Sos do tuńczyka a la tonato - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i sokiem z cytryny. Sos z tuńczyka podawaj do ryb, warzyw i jaj.

Sos do tuńczyka a la tonato - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos koperkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do tuńczyka a la tonatoSos do tuńczyka a la tonato

Rozdrobnij tuńczyka, zetrzyj ser.