Sos do tuńczyka a la tonato przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do tuńczyka a la tonato

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

5 dekagramów

1 opakowanie

3 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij tuńczyka, zetrzyj ser.

Sos do tuńczyka a la tonato - Krok 1

Krok 2

Do majonezu dodaj wódkę, tuńczyka i ser.

Sos do tuńczyka a la tonato - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i sokiem z cytryny. Sos z tuńczyka podawaj do ryb, warzyw i jaj.

Sos do tuńczyka a la tonato - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do tuńczyka a la tonato - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do tuńczyka a la tonatoSos do tuńczyka a la tonato

Rozdrobnij tuńczyka, zetrzyj ser.