Składniki
30 dekagramów
null
3 łyżki
1 opakowanie
5 dekagramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij tuńczyka, zetrzyj ser.
Krok 2
Do majonezu dodaj wódkę, tuńczyka i ser.
Krok 3
Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i sokiem z cytryny. Sos z tuńczyka podawaj do ryb, warzyw i jaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Sos aioli
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej