Sos hinduski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos hinduski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

null

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.

Krok 2

Z obu cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej