
Składniki
2 sztuki
250 mililitrów
null
1 łyżeczka
1 opakowanie
0.2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.
Krok 2
Z obu cytryn wyciśnij sok.
Krok 3
Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































