
Składniki
2 sztuki
250 mililitrów
null
1 łyżeczka
1 opakowanie
0.2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.
Krok 2
Z obu cytryn wyciśnij sok.
Krok 3
Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej