Sos hinduski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos hinduski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.

Krok 2

Z obu cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Bounty
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej