Sos hinduski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos hinduski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

null

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.

Krok 2

Z obu cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej