
Składniki
2 sztuki
250 mililitrów
null
1 łyżeczka
1 opakowanie
0.2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.
Krok 2
Z obu cytryn wyciśnij sok.
Krok 3
Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.
Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej