Sos hinduski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos hinduski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

null

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.

Krok 2

Z obu cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej