Sos hinduski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos hinduski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.2 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patelnię dobrze rozgrzej i wrzuć orzeszki. Upraż i posiekaj.

Krok 2

Z obu cytryn wyciśnij sok.

Krok 3

Do jogurtu dodaj starty imbir, kurkumę, chili, orzeszki i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp miętą i podawaj do dań mięsnych.

Krok 4

Dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos hinduski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej