Brokuły po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
271 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Brokuły po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Ziarna przypraw praż przez 2 minuty na suchej patelni.

Brokuły po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Zmiel przyprawy razem z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny.

Brokuły po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Wraz z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu i dokładnie wymieszaj.

Brokuły po indyjsku - Krok 4

Krok 5

Ułóż różyczki na talerzu i polej jogurtem. Możesz posypać resztką zmielonych przypraw.

Brokuły po indyjsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brokuły po indyjskuBrokuły po indyjsku

Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.