Brokuły po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
271 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Brokuły po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Ziarna przypraw praż przez 2 minuty na suchej patelni.

Brokuły po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Zmiel przyprawy razem z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny.

Brokuły po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Wraz z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu i dokładnie wymieszaj.

Brokuły po indyjsku - Krok 4

Krok 5

Ułóż różyczki na talerzu i polej jogurtem. Możesz posypać resztką zmielonych przypraw.

Brokuły po indyjsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brokuły po indyjskuBrokuły po indyjsku

Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.