Brokuły po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

265 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Brokuły po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Ziarna przypraw praż przez 2 minuty na suchej patelni.

Brokuły po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Zmiel przyprawy razem z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny.

Brokuły po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Wraz z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu i dokładnie wymieszaj.

Brokuły po indyjsku - Krok 4

Krok 5

Ułóż różyczki na talerzu i polej jogurtem. Możesz posypać resztką zmielonych przypraw.

Brokuły po indyjsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej