
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.
Krok 2
Ziarna przypraw praż przez 2 minuty na suchej patelni.
Krok 3
Zmiel przyprawy razem z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny.
Krok 4
Wraz z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Ułóż różyczki na talerzu i polej jogurtem. Możesz posypać resztką zmielonych przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej