Brokuły po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

226 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Brokuły po indyjsku - Krok 1

Krok 2

Ziarna przypraw praż przez 2 minuty na suchej patelni.

Brokuły po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Zmiel przyprawy razem z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny.

Brokuły po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Wraz z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu i dokładnie wymieszaj.

Brokuły po indyjsku - Krok 4

Krok 5

Ułóż różyczki na talerzu i polej jogurtem. Możesz posypać resztką zmielonych przypraw.

Brokuły po indyjsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej