
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Krok 2
Ziarna przypraw praż przez 2 minuty na suchej patelni.

Krok 3
Zmiel przyprawy razem z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny.

Krok 4
Wraz z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Ułóż różyczki na talerzu i polej jogurtem. Możesz posypać resztką zmielonych przypraw.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej