
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel brokuła na różyczki i zblanszuj poprzez wrzucenie do wrzącej wody z dodatkiem kostki Knorr przez około 4 minuty. Różyczki brokuła wymieszaj z oliwą i podsmaż na patelni przez 2 minuty.

Krok 2
Ziarna przypraw praż przez 2 minuty na suchej patelni.

Krok 3
Zmiel przyprawy razem z solą, pieprzem, startą skórką z cytryny.

Krok 4
Wraz z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Ułóż różyczki na talerzu i polej jogurtem. Możesz posypać resztką zmielonych przypraw.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej