Puree z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z dyni

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię myjemy i kroimy w paski o grubości ok 2-3 cm.

Puree z dyni - Krok 1

Krok 2

Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C. Dynia ma być lekko zrumieniona i miękka. Wyciągamy z piekarnika i studzimy.

Puree z dyni - Krok 2

Krok 3

Ostudzoną dynię obieramy ze skórki.

Puree z dyni - Krok 3

Krok 4

Przekładamy ją do miski i blendujemy na gładkie puree.

Puree z dyni - Krok 4

Krok 5

Puree przekładamy do słoiczków. Przechowujemy w lodówce do 4-5 dni.

Puree z dyni - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej