PRZEPISY.PL

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 8
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej4 łyżki
  • wędzony boczek8 plastrów
  • pieprz1 łyżka
  • jajko1 szt
  • pomidory8 szt
  • sól1 szczypta
  • mięso mielone wieprzowe40 dkg
  • masło3 łyżki
  • szynka8 plastrów
    • Krok 1

      Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
    • Krok 2

      Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.
    • Krok 3

      Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.
    • Krok 4

      Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.
    • Krok 5

      Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    142
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    3
    Średnie
    38
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Średnie
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe