Pomidory faszerowane mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 plastrów

1 łyżka

1 sztuka

8 sztuk

1 szczypta

40 dekagramów

3 łyżki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

Krok 2

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.

Krok 3

Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.

Krok 4

Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej