
Składniki
4 łyżki
8 plastrów
1 łyżka
1 sztuka
8 sztuk
1 szczypta
40 dekagramów
3 łyżki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Krok 2
Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.
Krok 3
Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.
Krok 4
Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.
Krok 5
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























