Pomidory faszerowane mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 plastrów

1 łyżka

1 sztuka

8 sztuk

1 szczypta

40 dekagramów

3 łyżki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

Krok 2

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.

Krok 3

Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.

Krok 4

Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej