Pomidory faszerowane mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 plastrów

1 łyżka

1 sztuka

8 sztuk

1 szczypta

40 dekagramów

3 łyżki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.

Krok 2

Z pomidorów zetnij wierzchy i wydrąż miąższ, pozostawiając 0,5 cm na brzegach.

Krok 3

Do każdego pomidora włóż mięso, przykryj plastrem szynki i boczku, na to nałóż odcięte wierzchy.

Krok 4

Pomidory włóż do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, włóż masło i wlej 0.25 szklanki wody, przykryj.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej