Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

5

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę, posypać Delikatem Knorr , krótko podsmażyć. W płaskim naczyniu żaroodpornym ułożyć tortellini.piekarniku około 20 minut.

Krok 2

Serek topiony przełożyć do niewielkiego garnka i na małym ogniu powoli roztapiać. Dodać pulpę pomidorową, doprawić Delikatem i mini kostką czosnkową.

Krok 3

Na rozłożone w naczyniu tortellini wysypać kurczaka ,zalać pulpą pomidorową połączoną z serkiem topionym. Posypać kostkami sera pleśniowego i zapiekać w piekarniku około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej