Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

5

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę, posypać Delikatem Knorr , krótko podsmażyć. W płaskim naczyniu żaroodpornym ułożyć tortellini.piekarniku około 20 minut.

Krok 2

Serek topiony przełożyć do niewielkiego garnka i na małym ogniu powoli roztapiać. Dodać pulpę pomidorową, doprawić Delikatem i mini kostką czosnkową.

Krok 3

Na rozłożone w naczyniu tortellini wysypać kurczaka ,zalać pulpą pomidorową połączoną z serkiem topionym. Posypać kostkami sera pleśniowego i zapiekać w piekarniku około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej