Tortellini w serowo – pomidorowym sosie z kurczakiem
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
2 szczypty
300 gramów
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokroić w kostkę, posypać Delikatem Knorr , krótko podsmażyć. W płaskim naczyniu żaroodpornym ułożyć tortellini.piekarniku około 20 minut.
Krok 2
Serek topiony przełożyć do niewielkiego garnka i na małym ogniu powoli roztapiać. Dodać pulpę pomidorową, doprawić Delikatem i mini kostką czosnkową.
Krok 3
Na rozłożone w naczyniu tortellini wysypać kurczaka ,zalać pulpą pomidorową połączoną z serkiem topionym. Posypać kostkami sera pleśniowego i zapiekać w piekarniku około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej