
Składniki
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
500 gramów
0.5 łyżki
4 sztuki
1.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Żeberka podziel na porcje, ułóż w wąskim naczyniu i zalej marynatą, tak aby żeberka były całkowicie zanurzone. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 3
Żeberka wyjmij z marynaty, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Mięso zalej połową marynaty, skrop olejem i piecz około 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 1
Przyprawę do żeberek Knorr połącz z piwem, majerankiem, rozmarynem, pieprzem i liściem laurowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej