
Składniki
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
500 gramów
0.5 łyżki
4 sztuki
1.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Żeberka podziel na porcje, ułóż w wąskim naczyniu i zalej marynatą, tak aby żeberka były całkowicie zanurzone. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 3
Żeberka wyjmij z marynaty, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Mięso zalej połową marynaty, skrop olejem i piecz około 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 1
Przyprawę do żeberek Knorr połącz z piwem, majerankiem, rozmarynem, pieprzem i liściem laurowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej