
Składniki
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
500 gramów
0.5 łyżki
4 sztuki
1.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Żeberka podziel na porcje, ułóż w wąskim naczyniu i zalej marynatą, tak aby żeberka były całkowicie zanurzone. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 3
Żeberka wyjmij z marynaty, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Mięso zalej połową marynaty, skrop olejem i piecz około 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 1
Przyprawę do żeberek Knorr połącz z piwem, majerankiem, rozmarynem, pieprzem i liściem laurowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej