Marynowane żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane żeberka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

500 gramów

0.5 łyżki

4 sztuki

1.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Żeberka podziel na porcje, ułóż w wąskim naczyniu i zalej marynatą, tak aby żeberka były całkowicie zanurzone. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Żeberka wyjmij z marynaty, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Mięso zalej połową marynaty, skrop olejem i piecz około 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 1

Przyprawę do żeberek Knorr połącz z piwem, majerankiem, rozmarynem, pieprzem i liściem laurowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej