
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie produkty umieść w worku do pieczenia. Woreczek zamknij i wszystko razem wymieszaj (dla bezpieczeństwa nakłuj worek wykałaczką).

Krok 2
Piecz około 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Po tym czasie rozetnij woreczek i dopiecz skrzydełka przez 10 minut, aby były chrupiące.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złociste skrzydełka z kurczaka
Masz ochotę na pyszny mięsny obiad, albo szukasz inspiracji na przygotowanie ciepłej kolacji? Proponowany przepis będzie odpowiednim rozwiązaniem. Złociste skrzydełka z kurczaka mogą być podstawą głównego dania, ale z powodzeniem podasz je także solo – beż żadnych dodatków. Danie jest połączeniem smaków: delikatnego mięsa z kurczaka ze słodkim miodem, a całość zamyka chrupiąca skórka. Żeby je przygotować, wystarczy jedynie kilka składników. Samo przyrządzanie nie trwa długo, a efekt jest bardzo smaczny. Planujesz zaserwować to danie? Na początek umyj i osusz mięso. Możesz polać je oliwą i obtoczyć w przyprawach: świeżo zmielonym pieprzu, czosnku granulowanym, majeranku i słodkiej papryce. Mięso umieść w worku do pieczenia, wlej miód i wszystko razem zamknij. Wstaw do piekarnika na kilkadziesiąt minut, a na końcu rozetnij worek i piecz jeszcze przez kilka minut – dzięki temu skrzydełka będą chrupiące. Danie dobrze smakuje z pieczonymi w ziołach ziemniakami, ryżem lub smażonymi warzywami. Spróbuj koniecznie!
























