Złociste skrzydełka z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie produkty umieść w worku do pieczenia. Woreczek zamknij i wszystko razem wymieszaj (dla bezpieczeństwa nakłuj worek wykałaczką).

Złociste skrzydełka z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Piecz około 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Po tym czasie rozetnij woreczek i dopiecz skrzydełka przez 10 minut, aby były chrupiące.

Złociste skrzydełka z kurczaka - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złociste skrzydełka z kurczakaZłociste skrzydełka z kurczaka

Masz ochotę na pyszny mięsny obiad, albo szukasz inspiracji na przygotowanie ciepłej kolacji? Proponowany przepis będzie odpowiednim rozwiązaniem. Złociste skrzydełka z kurczaka mogą być podstawą głównego dania, ale z powodzeniem podasz je także solo – beż żadnych dodatków. Danie jest połączeniem smaków: delikatnego mięsa z kurczaka ze słodkim miodem, a całość zamyka chrupiąca skórka. Żeby je przygotować, wystarczy jedynie kilka składników. Samo przyrządzanie nie trwa długo, a efekt jest bardzo smaczny. Planujesz zaserwować to danie? Na początek umyj i osusz mięso. Możesz polać je oliwą i obtoczyć w przyprawach: świeżo zmielonym pieprzu, czosnku granulowanym, majeranku i słodkiej papryce. Mięso umieść w worku do pieczenia, wlej miód i wszystko razem zamknij. Wstaw do piekarnika na kilkadziesiąt minut, a na końcu rozetnij worek i piecz jeszcze przez kilka minut – dzięki temu skrzydełka będą chrupiące. Danie dobrze smakuje z pieczonymi w ziołach ziemniakami, ryżem lub smażonymi warzywami. Spróbuj koniecznie!