
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
2 łyżki
200 mililitrów
80 gramów
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, wysusz i odetnij końcówki (tak zwane lotki).

Krok 2
Przyprawę wymieszaj z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Dodaj również miód, sos sojowy i posiekaną trawę cytrynową. Do marynaty dodaj skrzydełka z kurczaka, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Całość następnie umieść w woreczku do pieczenia mięsa. Zamknij szczelnie woreczek i piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.

Krok 4
Po upieczeniu rozerwij woreczek i przełóż mięso na półmisek. Posyp posiekaną kolendrą i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kokosowe skrzydełka z kurczaka
Masz ochotę na pyszny obiad lub szukasz sposobu na przygotowanie smacznej ciepłej kolacji? Ten przepis będzie odpowiedni. Łączy w sobie delikatny smak kurczaka z orientalnymi, wyrazistymi dodatkami: mlekiem kokosowym, sosem sojowym i trawą cytrynową. Kokosowe skrzydełka z kurczaka to danie dla miłośników słodko-słonych połączeń. Jego przygotowanie nie jest trudne, jeśli sugerujesz się poniższymi krokami. Na początek marynata: przyprawę wymieszaj z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosa. Dodaj miód, wyrazisty sos sojowy oraz posiekaną trawę cytrynową. Przypraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem i wrzuć oczyszczone skrzydełka z kurczaka. Umieść całość w woreczku do pieczenia mięsa. Zamknij szczelnie i włóż do piekarnika. Piecz przez kilkadziesiąt minut, a następnie przełóż mięso na półmisek. Dla urozmaicenia smaku i uzyskania efektownego wyglądu dania, udekoruj je posiekaną kolendrą. Serwuj zaraz po przygotowaniu. Jako dodatek dobrze sprawdzą się pieczone ziemniaki lub ryż. Twoje zdanie jest dla nas ważne – podziel się nim w komentarzu.