Kokosowe skrzydełka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe skrzydełka z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

2 łyżki

200 mililitrów

80 gramów

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, wysusz i odetnij końcówki (tak zwane lotki).

Kokosowe skrzydełka z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Przyprawę wymieszaj z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Dodaj również miód, sos sojowy i posiekaną trawę cytrynową. Do marynaty dodaj skrzydełka z kurczaka, całość dokładnie wymieszaj.

Kokosowe skrzydełka z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Całość następnie umieść w woreczku do pieczenia mięsa. Zamknij szczelnie woreczek i piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.

Kokosowe skrzydełka z kurczaka - Krok 3

Krok 4

Po upieczeniu rozerwij woreczek i przełóż mięso na półmisek. Posyp posiekaną kolendrą i podawaj.

Kokosowe skrzydełka z kurczaka - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe skrzydełka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokosowe skrzydełka z kurczakaKokosowe skrzydełka z kurczaka

Masz ochotę na pyszny obiad lub szukasz sposobu na przygotowanie smacznej ciepłej kolacji? Ten przepis będzie odpowiedni. Łączy w sobie delikatny smak kurczaka z orientalnymi, wyrazistymi dodatkami: mlekiem kokosowym, sosem sojowym i trawą cytrynową. Kokosowe skrzydełka z kurczaka to danie dla miłośników słodko-słonych połączeń. Jego przygotowanie nie jest trudne, jeśli sugerujesz się poniższymi krokami. Na początek marynata: przyprawę wymieszaj z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosa. Dodaj miód, wyrazisty sos sojowy oraz posiekaną trawę cytrynową. Przypraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem i wrzuć oczyszczone skrzydełka z kurczaka. Umieść całość w woreczku do pieczenia mięsa. Zamknij szczelnie i włóż do piekarnika. Piecz przez kilkadziesiąt minut, a następnie przełóż mięso na półmisek. Dla urozmaicenia smaku i uzyskania efektownego wyglądu dania, udekoruj je posiekaną kolendrą. Serwuj zaraz po przygotowaniu. Jako dodatek dobrze sprawdzą się pieczone ziemniaki lub ryż. Twoje zdanie jest dla nas ważne – podziel się nim w komentarzu.