
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
null
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.
Krok 2
Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.
Krok 3
Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.
Krok 4
Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.
Krok 5
Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej