Chińskie wspomnienia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie wspomnienia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.

Chińskie wspomnienia - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.

Chińskie wspomnienia - Krok 2

Krok 3

Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Chińskie wspomnienia - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.

Chińskie wspomnienia - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.

Chińskie wspomnienia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej