
Składniki
1 sztuka
1 litr
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
null
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.

Krok 2
Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.

Krok 3
Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Krok 4
Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.

Krok 5
Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej