
Składniki
1 sztuka
1 litr
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
null
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.

Krok 2
Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.

Krok 3
Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Krok 4
Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.

Krok 5
Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej