Chińskie wspomnienia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie wspomnienia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

null

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.

Chińskie wspomnienia - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.

Chińskie wspomnienia - Krok 2

Krok 3

Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Chińskie wspomnienia - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.

Chińskie wspomnienia - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.

Chińskie wspomnienia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej