
Składniki
1 sztuka
1 litr
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
null
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.

Krok 2
Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.

Krok 3
Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Krok 4
Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.

Krok 5
Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej