Chińskie wspomnienia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie wspomnienia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.

Chińskie wspomnienia - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.

Chińskie wspomnienia - Krok 2

Krok 3

Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Chińskie wspomnienia - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.

Chińskie wspomnienia - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.

Chińskie wspomnienia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie wspomnienia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowe babeczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej