Chińskie wspomnienia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 litr

0

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż skrzydełka z kurczaka na oleju.

Chińskie wspomnienia - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę i szczypior, ale szczypior odłóż na później. Dodaj do kurczaka mieszankę warzyw, posiekaną dymkę, imbir, ryż oraz sos sojowy.

Chińskie wspomnienia - Krok 2

Krok 3

Podsmaż, zalej litrem wrzątku i dodaj kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Chińskie wspomnienia - Krok 3

Krok 4

Gotuj przez 15 minut. Nie zdejmując naczynia z ognia, wlej roztrzepane jajko, ciągle przy tym mieszając.

Chińskie wspomnienia - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem dodaj grubo posiekany szczypior z dymki. Dopraw sosem sojowym.

Chińskie wspomnienia - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej