Pasta śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śródziemnomorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i drobno pokrój.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć dymkę i pomidory. Posyp solą i pieprzem, po czym duś 15 minut.

Krok 3

Odparuj, przestudź, zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 4

Solan pokrój w kostkę i dodaj do masy wraz z sokiem z cytryny i cukrem. Ponownie zmiksuj.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej