
Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i drobno pokrój.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć dymkę i pomidory. Posyp solą i pieprzem, po czym duś 15 minut.
Krok 3
Odparuj, przestudź, zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Krok 4
Solan pokrój w kostkę i dodaj do masy wraz z sokiem z cytryny i cukrem. Ponownie zmiksuj.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze szczypiorkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej