Pasta śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śródziemnomorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i drobno pokrój.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć dymkę i pomidory. Posyp solą i pieprzem, po czym duś 15 minut.

Krok 3

Odparuj, przestudź, zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 4

Solan pokrój w kostkę i dodaj do masy wraz z sokiem z cytryny i cukrem. Ponownie zmiksuj.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej