Pasta śródziemnomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śródziemnomorska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i drobno pokrój.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć dymkę i pomidory. Posyp solą i pieprzem, po czym duś 15 minut.

Krok 3

Odparuj, przestudź, zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 4

Solan pokrój w kostkę i dodaj do masy wraz z sokiem z cytryny i cukrem. Ponownie zmiksuj.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śródziemnomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej