Składniki
1 szczypta
300 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i drobno pokrój.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć dymkę i pomidory. Posyp solą i pieprzem, po czym duś 15 minut.
Krok 3
Odparuj, przestudź, zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Krok 4
Solan pokrój w kostkę i dodaj do masy wraz z sokiem z cytryny i cukrem. Ponownie zmiksuj.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze szczypiorkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej