Pasta grzybowa z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta grzybowa z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj grzyby, a następnie namocz je w niewielkiej ilości przegotowanej wody.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj i odsącz.

Krok 3

Czosnek posiekaj, rozetrzyj z solą i dodaj do grzybów. Zmiksuj.

Krok 4

Dorzuć majonez i przyprawy i wymieszaj.

Krok 5

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej