Pasta grzybowa z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta grzybowa z czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj grzyby, a następnie namocz je w niewielkiej ilości przegotowanej wody.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj i odsącz.

Krok 3

Czosnek posiekaj, rozetrzyj z solą i dodaj do grzybów. Zmiksuj.

Krok 4

Dorzuć majonez i przyprawy i wymieszaj.

Krok 5

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta grzybowa z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej