
Składniki
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj grzyby, a następnie namocz je w niewielkiej ilości przegotowanej wody.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj i odsącz.
Krok 3
Czosnek posiekaj, rozetrzyj z solą i dodaj do grzybów. Zmiksuj.
Krok 4
Dorzuć majonez i przyprawy i wymieszaj.
Krok 5
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej