
Składniki
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj grzyby, a następnie namocz je w niewielkiej ilości przegotowanej wody.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj i odsącz.
Krok 3
Czosnek posiekaj, rozetrzyj z solą i dodaj do grzybów. Zmiksuj.
Krok 4
Dorzuć majonez i przyprawy i wymieszaj.
Krok 5
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej