
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Pomidora drobno pokrój.
Krok 2
Z obranych awokado usuń pestki, rozdrobnij i od razu skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Dodaj pomidora i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej