Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Pomidora drobno pokrój.
Krok 2
Z obranych awokado usuń pestki, rozdrobnij i od razu skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Dodaj pomidora i czosnek. Przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej