Pasta z pieczonej marchewki i fety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z pieczonej marchewki i fety

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni. Marchewkę obieramy, układamy na blasze, mieszamy z oliwą.

Krok 2

Upieczoną marchew kroimy na kawałki, miksujemy z pozostałymi składnikami oprócz rozmarynu na gładką pastę. Dodajemy rozmaryn mieszamy.

Krok 3

Gotową pastę podajemy z bagietką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z pieczonej marchewki i fety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej