
Składniki
80 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni. Marchewkę obieramy, układamy na blasze, mieszamy z oliwą.
Krok 2
Upieczoną marchew kroimy na kawałki, miksujemy z pozostałymi składnikami oprócz rozmarynu na gładką pastę. Dodajemy rozmaryn mieszamy.
Krok 3
Gotową pastę podajemy z bagietką
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej