Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1.5 łyżeczki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj brokuły.

Krok 2

Zmiksuj blenderem z fetą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i Przyprawą Uniwersalną Delikat.

Krok 3

Podawaj z pieczywem lub jako dip do warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej