Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj brokuły.

Krok 2

Zmiksuj blenderem z fetą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i Przyprawą Uniwersalną Delikat.

Krok 3

Podawaj z pieczywem lub jako dip do warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej