Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1.5 łyżeczki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj brokuły.

Krok 2

Zmiksuj blenderem z fetą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i Przyprawą Uniwersalną Delikat.

Krok 3

Podawaj z pieczywem lub jako dip do warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis karnawałowy: Pasta z brokułów i fety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej