Pasta z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko zetrzyj na tarce.

Krok 2

Utrzyj tuńczyka z sokiem z cytryny, jabłkiem startym na tarce, oraz solą i pieprzem.

Krok 3

Umyj rodzynki, śliwki i morele, po czym sparz, susz i drobno pokrój.

Krok 4

Skrop koniakiem i wymieszaj z utartym tuńczykiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej