Pasta z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko zetrzyj na tarce.

Krok 2

Utrzyj tuńczyka z sokiem z cytryny, jabłkiem startym na tarce, oraz solą i pieprzem.

Krok 3

Umyj rodzynki, śliwki i morele, po czym sparz, susz i drobno pokrój.

Krok 4

Skrop koniakiem i wymieszaj z utartym tuńczykiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej