
Składniki
1 łyżeczka
3 sztuki
null
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko zetrzyj na tarce.
Krok 2
Utrzyj tuńczyka z sokiem z cytryny, jabłkiem startym na tarce, oraz solą i pieprzem.
Krok 3
Umyj rodzynki, śliwki i morele, po czym sparz, susz i drobno pokrój.
Krok 4
Skrop koniakiem i wymieszaj z utartym tuńczykiem. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej