
Składniki
1 łyżeczka
3 sztuki
null
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko zetrzyj na tarce.
Krok 2
Utrzyj tuńczyka z sokiem z cytryny, jabłkiem startym na tarce, oraz solą i pieprzem.
Krok 3
Umyj rodzynki, śliwki i morele, po czym sparz, susz i drobno pokrój.
Krok 4
Skrop koniakiem i wymieszaj z utartym tuńczykiem. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























