Pasta z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko zetrzyj na tarce.

Krok 2

Utrzyj tuńczyka z sokiem z cytryny, jabłkiem startym na tarce, oraz solą i pieprzem.

Krok 3

Umyj rodzynki, śliwki i morele, po czym sparz, susz i drobno pokrój.

Krok 4

Skrop koniakiem i wymieszaj z utartym tuńczykiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej