Pasta z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 sztuki

null

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko zetrzyj na tarce.

Krok 2

Utrzyj tuńczyka z sokiem z cytryny, jabłkiem startym na tarce, oraz solą i pieprzem.

Krok 3

Umyj rodzynki, śliwki i morele, po czym sparz, susz i drobno pokrój.

Krok 4

Skrop koniakiem i wymieszaj z utartym tuńczykiem. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej