Składniki
1 opakowanie
500 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron w wodzie i ostudź go
Krok 2
Zalej mak 500 mililitrami wrzącej wody, przestudź i zmiel w maszynce.
Krok 3
Pokrój bakalie na małe kawałki, dodaj do maku, następnie dopraw do smaku cukrem. Podawaj zimne z kluskami.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej