Kluski z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z makiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

242 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie i ostudź go

Krok 2

Zalej mak 500 mililitrami wrzącej wody, przestudź i zmiel w maszynce.

Krok 3

Pokrój bakalie na małe kawałki, dodaj do maku, następnie dopraw do smaku cukrem. Podawaj zimne z kluskami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej