Kluski z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z makiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
269 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron w wodzie i ostudź go

Krok 2

Zalej mak 500 mililitrami wrzącej wody, przestudź i zmiel w maszynce.

Krok 3

Pokrój bakalie na małe kawałki, dodaj do maku, następnie dopraw do smaku cukrem. Podawaj zimne z kluskami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Anna Zdrowak

    Anna Zdrowak , 11.12.2020

    Tak. Ja robię coś podobnego a nazywa się to "MAKÓWKA". Zamiast makaronu daję pokrojony w kostkę strudel zalewam go letnim przegotowanym mlekiem, dodaję zmielony mak, miód, rodzynki i migdały, orzechy, wszystko razem mieszam i gotowe. Ale muszę przyznać, że najlepszą makówkę robi mój mąż

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z makiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej