Kopytka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

25 dekagramów

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, następnie zmiel w maszynce razem z serem.

Krok 2

Na krajalnicę wsyp mąkę, dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.

Krok 3

Formuj długie wałki o średnicy około 3cm, spłaszcz je lekko i pokrój na kawałki.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie około 2 minuty od wypłynięcia.

Krok 5

W rondelku roztop masło, lekko posól, dodaj bułkę tartą, smaż chwilę i polej kopytka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej