Kopytka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kopytka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

25 dekagramów

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, następnie zmiel w maszynce razem z serem.

Krok 2

Na krajalnicę wsyp mąkę, dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.

Krok 3

Formuj długie wałki o średnicy około 3cm, spłaszcz je lekko i pokrój na kawałki.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie około 2 minuty od wypłynięcia.

Krok 5

W rondelku roztop masło, lekko posól, dodaj bułkę tartą, smaż chwilę i polej kopytka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej