Kopytka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

25 dekagramów

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, następnie zmiel w maszynce razem z serem.

Krok 2

Na krajalnicę wsyp mąkę, dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i zagnieć ciasto.

Krok 3

Formuj długie wałki o średnicy około 3cm, spłaszcz je lekko i pokrój na kawałki.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie około 2 minuty od wypłynięcia.

Krok 5

W rondelku roztop masło, lekko posól, dodaj bułkę tartą, smaż chwilę i polej kopytka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lekka sałatka Gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kopytka z seremKopytka z serem

Trudno znaleźć osobę, której nazwa kopytka z serem nic nie mówi. To przecież jedno z najpopularniejszych dań, znane od wielu pokoleń. Jeśli zapomnieliście o kopytkach i dawno nie gościły na waszych stołach lub nie pamiętacie, jak zrobić kopytka z serem – czas to zmienić czym prędzej. Wybierzcie przepis na kopytka z serem, jaki wam proponujemy, dzięki któremu stworzycie idealny domowy obiad lub oryginalny deser.

Dla kogo? Jeśli lubicie tradycyjną polską kuchnię – kopytka z serem i ziemniakami są zdecydowanie dla was!

Na jaką okazję? Kopytka z białym serem polecamy przede wszystkim na codzienny obiad.

Czy wiesz, że? Kopytka z serem to przepis oparty na klasycznej recepturze na kopytka wytrawne. Kluski te są samodzielnym daniem, a także dodatkiem do sosów mięsnych. Przygotowywane są z ugotowanych ziemniaków, mąki i jaj.

Dla urozmaicenia: Kopytka z białym serem serwujcie z dodatkiem bułki tartej, podsmażonej na patelni. Kopytka z serem i ziemniakami na słodko idealnie komponują się także z roztopionym masłem oraz z cukrem pudrem