
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 garść
1 sztuka
2 garść
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2
Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.

Krok 4
Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.

Krok 5
Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.


Dobra rada:
Takie wrapy doskonale smakować będą z jogurtowym ziołowym dipem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z kurczakiem i cukinią
Jeśli szukasz inspiracji na smaczny obiad, dobrze sprawdzi się przepis na wrapy z kurczakiem, cukinią i kurkami. Przygotuj farsz: zamarynuj podudzia z kurczaka (dobrze sprawdzą się zioła, oliwa oraz curry) i odstaw na kilka minut. Na patelni zeszklij cebulę: zamiast szalotki użyj czosnkowej, i dodaj pokrojone w paski mięso. Po chwili do mieszanki wsyp grzyby, jeśli nie masz w domu kurków, możesz użyć też grzybków mun lub tych w zalewie. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem oraz kminem rzymskim. W ostatniej kolejności, na patelnię wrzuć obraną cukinię (możesz ją zastąpić bakłażanem). Całość smaż na małym ogniu, uważając żeby składniki się nie przypaliły. Dodaj ser sałatkowy, najlepiej typu greckiego i rukolę. Tak przygotowanym farszem posmaruj wrapy (możesz zrobić je sam, ale równie dobre będą gotowe), zawiń i posyp wierzch parmezanem. Usmaż na patelni lub wstaw do piekarnika. Gotowe danie serwuj polane sosem czosnkowym i udekorowane liśćmi świeżej bazylii. Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczne wrapy.