Wrapy z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z kurczakiem i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
1035 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

337 osób wydrukowało

Pobierz pdf

665 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 garść

1 sztuka

2 garść

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 1

Krok 2

Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 3

Krok 4

Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 4

Krok 5

Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie wrapy doskonale smakować będą z jogurtowym ziołowym dipem.

17

Opinie o przepisie

  • Stasia Lewandowska

    Stasia Lewandowska , 25.10.2016

    A może kluski śląskie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kornelia Maria Natalia Kaluza

    Kornelia Maria Natalia Kaluza , 24.10.2016

    NIE! TO JEST ZABIJANIE . Przemoc na talerzu, NIGDY! DEMONY CHOLERNE!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Dudkiewicz

    Edward Dudkiewicz , 24.10.2016

    Musi być dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Wilant

    Mieczyslaw Wilant , 24.10.2016

    A derce?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Regina Skrzyńska

    Regina Skrzyńska , 24.10.2016

    * https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14691030_1795969650616424_3780651585656094796_n.jpg?oh=6bfd7d027a3c3d46e2506b0238c87bc2&oe=58AD0C04

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Zawadzka

    Krystyna Zawadzka , 24.10.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Dorosz

    Maciej Dorosz , 24.10.2016

    Iza pysznie wygląda już bym jad☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Wieczorek

    Zofia Wieczorek , 24.10.2016

    Moze i smaczne , ale roboty z tym sporo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Faryna

    Elżbieta Faryna , 24.10.2016

    znowu dziwna nazwa nie rozumiem tego, w sklepach pojemniki np.na sól, kawę i takie tam nie w j. polskim tylko np. niemieckim o co tu chodzi dlaczego w swojej polskiej kuchni mam mieć takie nazwy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pikalska

    Iza Pikalska , 24.10.2016

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 24.10.2016

    To krokiet..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Małaczek

    Grażyna Małaczek , 24.10.2016

    Już leci ślinka.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Piotrzkowska

    Jolanta Piotrzkowska , 24.10.2016

    Tortilla z dodatkiem smacznym :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Koniarski

    Zbigniew Koniarski , 24.10.2016

    Jak się zje to wrapie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Niespodziewana

    Krystyna Niespodziewana , 24.10.2016

    Co to jest wrap?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata van Brenk

    Małgorzata van Brenk , 30.09.2016

    Przepisu na sam placek nie ma?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z kurczakiem i cukiniąWrapy z kurczakiem i cukinią

Jeśli szukasz inspiracji na smaczny obiad, dobrze sprawdzi się przepis na wrapy z kurczakiem, cukinią i kurkami. Przygotuj farsz: zamarynuj podudzia z kurczaka (dobrze sprawdzą się zioła, oliwa oraz curry) i odstaw na kilka minut. Na patelni zeszklij cebulę: zamiast szalotki użyj czosnkowej, i dodaj pokrojone w paski mięso. Po chwili do mieszanki wsyp grzyby, jeśli nie masz w domu kurków, możesz użyć też grzybków mun lub tych w zalewie. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem oraz kminem rzymskim. W ostatniej kolejności, na patelnię wrzuć obraną cukinię (możesz ją zastąpić bakłażanem). Całość smaż na małym ogniu, uważając żeby składniki się nie przypaliły. Dodaj ser sałatkowy, najlepiej typu greckiego i rukolę. Tak przygotowanym farszem posmaruj wrapy (możesz zrobić je sam, ale równie dobre będą gotowe), zawiń i posyp wierzch parmezanem. Usmaż na patelni lub wstaw do piekarnika. Gotowe danie serwuj polane sosem czosnkowym i udekorowane liśćmi świeżej bazylii. Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczne wrapy.