Wrapy z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z kurczakiem i cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
1040 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

344 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

675 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 garść

1 sztuka

2 garść

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 1

Krok 2

Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 3

Krok 4

Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 4

Krok 5

Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.

Wrapy z kurczakiem i cukinią - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie wrapy doskonale smakować będą z jogurtowym ziołowym dipem.

17

Opinie o przepisie

  • Stasia Lewandowska

    Stasia Lewandowska , 25.10.2016

    A może kluski śląskie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kornelia Maria Natalia Kaluza

    Kornelia Maria Natalia Kaluza , 24.10.2016

    NIE! TO JEST ZABIJANIE . Przemoc na talerzu, NIGDY! DEMONY CHOLERNE!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Dudkiewicz

    Edward Dudkiewicz , 24.10.2016

    Musi być dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Wilant

    Mieczyslaw Wilant , 24.10.2016

    A derce?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Regina Skrzyńska

    Regina Skrzyńska , 24.10.2016

    * https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14691030_1795969650616424_3780651585656094796_n.jpg?oh=6bfd7d027a3c3d46e2506b0238c87bc2&oe=58AD0C04

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Zawadzka

    Krystyna Zawadzka , 24.10.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Dorosz

    Maciej Dorosz , 24.10.2016

    Iza pysznie wygląda już bym jad☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Wieczorek

    Zofia Wieczorek , 24.10.2016

    Moze i smaczne , ale roboty z tym sporo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Faryna

    Elżbieta Faryna , 24.10.2016

    znowu dziwna nazwa nie rozumiem tego, w sklepach pojemniki np.na sól, kawę i takie tam nie w j. polskim tylko np. niemieckim o co tu chodzi dlaczego w swojej polskiej kuchni mam mieć takie nazwy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pikalska

    Iza Pikalska , 24.10.2016

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 24.10.2016

    To krokiet..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Małaczek

    Grażyna Małaczek , 24.10.2016

    Już leci ślinka.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Piotrzkowska

    Jolanta Piotrzkowska , 24.10.2016

    Tortilla z dodatkiem smacznym :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Koniarski

    Zbigniew Koniarski , 24.10.2016

    Jak się zje to wrapie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Niespodziewana

    Krystyna Niespodziewana , 24.10.2016

    Co to jest wrap?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata van Brenk

    Małgorzata van Brenk , 30.09.2016

    Przepisu na sam placek nie ma?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
PIECZONE ZIEMNIAKI
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z kurczakiem i cukiniąWrapy z kurczakiem i cukinią

Jeśli szukasz inspiracji na smaczny obiad, dobrze sprawdzi się przepis na wrapy z kurczakiem, cukinią i kurkami. Przygotuj farsz: zamarynuj podudzia z kurczaka (dobrze sprawdzą się zioła, oliwa oraz curry) i odstaw na kilka minut. Na patelni zeszklij cebulę: zamiast szalotki użyj czosnkowej, i dodaj pokrojone w paski mięso. Po chwili do mieszanki wsyp grzyby, jeśli nie masz w domu kurków, możesz użyć też grzybków mun lub tych w zalewie. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem oraz kminem rzymskim. W ostatniej kolejności, na patelnię wrzuć obraną cukinię (możesz ją zastąpić bakłażanem). Całość smaż na małym ogniu, uważając żeby składniki się nie przypaliły. Dodaj ser sałatkowy, najlepiej typu greckiego i rukolę. Tak przygotowanym farszem posmaruj wrapy (możesz zrobić je sam, ale równie dobre będą gotowe), zawiń i posyp wierzch parmezanem. Usmaż na patelni lub wstaw do piekarnika. Gotowe danie serwuj polane sosem czosnkowym i udekorowane liśćmi świeżej bazylii. Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczne wrapy.