
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 garść
1 sztuka
2 garść
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2
Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.

Krok 4
Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.

Krok 5
Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.


Dobra rada:
Takie wrapy doskonale smakować będą z jogurtowym ziołowym dipem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z kurczakiem i cukinią
Jeśli szukasz inspiracji na smaczny obiad, dobrze sprawdzi się przepis na wrapy z kurczakiem, cukinią i kurkami. Przygotuj farsz: zamarynuj podudzia z kurczaka (dobrze sprawdzą się zioła, oliwa oraz curry) i odstaw na kilka minut. Na patelni zeszklij cebulę: zamiast szalotki użyj czosnkowej, i dodaj pokrojone w paski mięso. Po chwili do mieszanki wsyp grzyby, jeśli nie masz w domu kurków, możesz użyć też grzybków mun lub tych w zalewie. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem oraz kminem rzymskim. W ostatniej kolejności, na patelnię wrzuć obraną cukinię (możesz ją zastąpić bakłażanem). Całość smaż na małym ogniu, uważając żeby składniki się nie przypaliły. Dodaj ser sałatkowy, najlepiej typu greckiego i rukolę. Tak przygotowanym farszem posmaruj wrapy (możesz zrobić je sam, ale równie dobre będą gotowe), zawiń i posyp wierzch parmezanem. Usmaż na patelni lub wstaw do piekarnika. Gotowe danie serwuj polane sosem czosnkowym i udekorowane liśćmi świeżej bazylii. Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczne wrapy.