
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 garść
1 sztuka
2 garść
1 łyżka
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2
Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.

Krok 4
Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.

Krok 5
Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.


Dobra rada:
Takie wrapy doskonale smakować będą z jogurtowym ziołowym dipem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z kurczakiem i cukinią
Jeśli szukasz inspiracji na smaczny obiad, dobrze sprawdzi się przepis na wrapy z kurczakiem, cukinią i kurkami. Przygotuj farsz: zamarynuj podudzia z kurczaka (dobrze sprawdzą się zioła, oliwa oraz curry) i odstaw na kilka minut. Na patelni zeszklij cebulę: zamiast szalotki użyj czosnkowej, i dodaj pokrojone w paski mięso. Po chwili do mieszanki wsyp grzyby, jeśli nie masz w domu kurków, możesz użyć też grzybków mun lub tych w zalewie. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem oraz kminem rzymskim. W ostatniej kolejności, na patelnię wrzuć obraną cukinię (możesz ją zastąpić bakłażanem). Całość smaż na małym ogniu, uważając żeby składniki się nie przypaliły. Dodaj ser sałatkowy, najlepiej typu greckiego i rukolę. Tak przygotowanym farszem posmaruj wrapy (możesz zrobić je sam, ale równie dobre będą gotowe), zawiń i posyp wierzch parmezanem. Usmaż na patelni lub wstaw do piekarnika. Gotowe danie serwuj polane sosem czosnkowym i udekorowane liśćmi świeżej bazylii. Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczne wrapy.