Sałatka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

100 mililitrów

4 łyżki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.

Sałatka z chorizo - Krok 1

Krok 2

Dodaj pestki dyni i pozwól, aby się chwilę podsmażyły.

Sałatka z chorizo - Krok 2

Krok 3

Ananasa pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj, a fasolę odcedź.

Sałatka z chorizo - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatę lodową porwij na duże kawałki i połóż nierównomiernie na talerzu lub półmisku. Po wierzchu polej ją dressingiem.

Sałatka z chorizo - Krok 4

Krok 5

Dodaj kiełbasę i pestki dyni, a także fasolkę i kawałki ananasa. Sałatkę udekoruj kolendrą i grzankami.

Sałatka z chorizo - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z chorizoSałatka z chorizo

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.