
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
100 mililitrów
4 łyżki
0.5 pęczka
0.5 sztuki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.

Krok 2
Dodaj pestki dyni i pozwól, aby się chwilę podsmażyły.

Krok 3
Ananasa pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj, a fasolę odcedź.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatę lodową porwij na duże kawałki i połóż nierównomiernie na talerzu lub półmisku. Po wierzchu polej ją dressingiem.

Krok 5
Dodaj kiełbasę i pestki dyni, a także fasolkę i kawałki ananasa. Sałatkę udekoruj kolendrą i grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Sałatka z chorizo

