Sałatka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

100 mililitrów

4 łyżki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.

Sałatka z chorizo - Krok 1

Krok 2

Dodaj pestki dyni i pozwól, aby się chwilę podsmażyły.

Sałatka z chorizo - Krok 2

Krok 3

Ananasa pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj, a fasolę odcedź.

Sałatka z chorizo - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatę lodową porwij na duże kawałki i połóż nierównomiernie na talerzu lub półmisku. Po wierzchu polej ją dressingiem.

Sałatka z chorizo - Krok 4

Krok 5

Dodaj kiełbasę i pestki dyni, a także fasolkę i kawałki ananasa. Sałatkę udekoruj kolendrą i grzankami.

Sałatka z chorizo - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z chorizoSałatka z chorizo

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.