Sałatka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

100 mililitrów

4 łyżki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.

Sałatka z chorizo - Krok 1

Krok 2

Dodaj pestki dyni i pozwól, aby się chwilę podsmażyły.

Sałatka z chorizo - Krok 2

Krok 3

Ananasa pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj, a fasolę odcedź.

Sałatka z chorizo - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatę lodową porwij na duże kawałki i połóż nierównomiernie na talerzu lub półmisku. Po wierzchu polej ją dressingiem.

Sałatka z chorizo - Krok 4

Krok 5

Dodaj kiełbasę i pestki dyni, a także fasolkę i kawałki ananasa. Sałatkę udekoruj kolendrą i grzankami.

Sałatka z chorizo - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z chorizoSałatka z chorizo

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.