
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
100 mililitrów
4 łyżki
0.5 pęczka
0.5 sztuki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.
Krok 2
Dodaj pestki dyni i pozwól, aby się chwilę podsmażyły.
Krok 3
Ananasa pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj, a fasolę odcedź.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatę lodową porwij na duże kawałki i połóż nierównomiernie na talerzu lub półmisku. Po wierzchu polej ją dressingiem.
Krok 5
Dodaj kiełbasę i pestki dyni, a także fasolkę i kawałki ananasa. Sałatkę udekoruj kolendrą i grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej