Sałatka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

100 mililitrów

4 łyżki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.

Sałatka z chorizo - Krok 1

Krok 2

Dodaj pestki dyni i pozwól, aby się chwilę podsmażyły.

Sałatka z chorizo - Krok 2

Krok 3

Ananasa pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj, a fasolę odcedź.

Sałatka z chorizo - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatę lodową porwij na duże kawałki i połóż nierównomiernie na talerzu lub półmisku. Po wierzchu polej ją dressingiem.

Sałatka z chorizo - Krok 4

Krok 5

Dodaj kiełbasę i pestki dyni, a także fasolkę i kawałki ananasa. Sałatkę udekoruj kolendrą i grzankami.

Sałatka z chorizo - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z chorizoSałatka z chorizo

Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.