
Składniki
2 kilogramy
6 sztuk
1 szczypta
400 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
9 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaku umyj i ugotuj w skórce. Gdy wystygną, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Zrumień boczek.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, sparz wrzątkiem z dodatkiem octu.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 6
Dodaj śmietanę, dopraw i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej