Górnicza sałatka ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Górnicza sałatka ziemniaczana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

6 sztuk

1 szczypta

400 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

9 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaku umyj i ugotuj w skórce. Gdy wystygną, obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Zrumień boczek.

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, sparz wrzątkiem z dodatkiem octu.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 5

Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 6

Dodaj śmietanę, dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Górnicza sałatka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej