
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 pęczek
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na smalcu podsmaż posiekaną cebulę oraz boczek pokrojony w kostkę. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory bez skórki.

Krok 2
Gdy wszystko się przesmaży, dodaj kiełbasę pokrojoną w krążki.

Krok 3
Podlej 3 szklankami wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 4
Do zupy włóż ziemniaki i liść laurowy. Gotuj przez około 20 minut, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, Ketchup Hellmann's Łagodny oraz posiekaną zieleninę. Zagotuj i podawaj, np. z pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej