
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 pęczek
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na smalcu podsmaż posiekaną cebulę oraz boczek pokrojony w kostkę. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory bez skórki.
Krok 2
Gdy wszystko się przesmaży, dodaj kiełbasę pokrojoną w krążki.
Krok 3
Podlej 3 szklankami wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj pod przykryciem 10 minut.
Krok 4
Do zupy włóż ziemniaki i liść laurowy. Gotuj przez około 20 minut, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, Ketchup Hellmann’s Łagodny oraz posiekaną zieleninę. Zagotuj i podawaj, np. z pieczywem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Liść laurowy z Turcji Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej