
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
500 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por kroimy w krążki, zapełniamy nim dno naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą, pieprzem, Delikatem, dokładnie mieszamy.
Krok 2
Obrane pieczarki kroimy w talarki, smażymy na suchej patelni. Jak woda z pieczarek wyparuje, dodajemy olej, doprawiamy solą, pieprzem i kładziemy na por.
Krok 3
Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy, doprawiamy czosnkiem i papryką ostrą. Układamy na pieczarkach.
Krok 4
Na mięsko układamy ser żółty.
Krok 5
Ser smarujemy grubą warstwą majonezu.
Krok 6
Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 20 min.
Krok 7
Sosem, który zrobi się podczas pieczenia polewamy ziemniaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































