Mięso w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso w porach

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

500 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w krążki, zapełniamy nim dno naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą, pieprzem, Delikatem, dokładnie mieszamy.

Krok 2

Obrane pieczarki kroimy w talarki, smażymy na suchej patelni. Jak woda z pieczarek wyparuje, dodajemy olej, doprawiamy solą, pieprzem i kładziemy na por.

Krok 3

Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy, doprawiamy czosnkiem i papryką ostrą. Układamy na pieczarkach.

Krok 4

Na mięsko układamy ser żółty.

Krok 5

Ser smarujemy grubą warstwą majonezu.

Krok 6

Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 20 min.

Krok 7

Sosem, który zrobi się podczas pieczenia polewamy ziemniaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej