Mięso w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso w porach

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

500 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w krążki, zapełniamy nim dno naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą, pieprzem, Delikatem, dokładnie mieszamy.

Krok 2

Obrane pieczarki kroimy w talarki, smażymy na suchej patelni. Jak woda z pieczarek wyparuje, dodajemy olej, doprawiamy solą, pieprzem i kładziemy na por.

Krok 3

Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy, doprawiamy czosnkiem i papryką ostrą. Układamy na pieczarkach.

Krok 4

Na mięsko układamy ser żółty.

Krok 5

Ser smarujemy grubą warstwą majonezu.

Krok 6

Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 20 min.

Krok 7

Sosem, który zrobi się podczas pieczenia polewamy ziemniaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej