
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
500 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por kroimy w krążki, zapełniamy nim dno naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą, pieprzem, Delikatem, dokładnie mieszamy.
Krok 2
Obrane pieczarki kroimy w talarki, smażymy na suchej patelni. Jak woda z pieczarek wyparuje, dodajemy olej, doprawiamy solą, pieprzem i kładziemy na por.
Krok 3
Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy, doprawiamy czosnkiem i papryką ostrą. Układamy na pieczarkach.
Krok 4
Na mięsko układamy ser żółty.
Krok 5
Ser smarujemy grubą warstwą majonezu.
Krok 6
Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 20 min.
Krok 7
Sosem, który zrobi się podczas pieczenia polewamy ziemniaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej