Mięso w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso w porach

Autor: Karolina Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

500 gramów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w krążki, zapełniamy nim dno naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą, pieprzem, Delikatem, dokładnie mieszamy.

Krok 2

Obrane pieczarki kroimy w talarki, smażymy na suchej patelni. Jak woda z pieczarek wyparuje, dodajemy olej, doprawiamy solą, pieprzem i kładziemy na por.

Krok 3

Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy, doprawiamy czosnkiem i papryką ostrą. Układamy na pieczarkach.

Krok 4

Na mięsko układamy ser żółty.

Krok 5

Ser smarujemy grubą warstwą majonezu.

Krok 6

Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 20 min.

Krok 7

Sosem, który zrobi się podczas pieczenia polewamy ziemniaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej