
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
500 gramów
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por kroimy w krążki, zapełniamy nim dno naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą, pieprzem, Delikatem, dokładnie mieszamy.
Krok 2
Obrane pieczarki kroimy w talarki, smażymy na suchej patelni. Jak woda z pieczarek wyparuje, dodajemy olej, doprawiamy solą, pieprzem i kładziemy na por.
Krok 3
Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy, doprawiamy czosnkiem i papryką ostrą. Układamy na pieczarkach.
Krok 4
Na mięsko układamy ser żółty.
Krok 5
Ser smarujemy grubą warstwą majonezu.
Krok 6
Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 20 min.
Krok 7
Sosem, który zrobi się podczas pieczenia polewamy ziemniaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej