Wiosenny kurczak z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wiosenny kurczak z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

1010 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

244 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

2 szklanki

1 szklanka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół. Por, jasną część cebuli dymki oraz paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj cebulę, pieczarki, pora i paprykę. Wszystko smaż, aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 4

Śmietankę wymieszaj ze szklanką wody oraz zawartością opakowania sosu śmietanowego z zielonym pieprzem Knorr.

Krok 5

Wlej sos na patelnię, dodaj posiekany szczypior z dymki i całość duś ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywne curry z ryżem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenny kurczak z warzywami Wiosenny kurczak z warzywami

Połączenie kawałków kurczaka z warzywami i śmietankowym sosem to dobry sposób na szybki i smaczny codzienny obiad. Danie z drobiu w takiej postaci świetnie skomponuje się z wieloma dodatkami – ziemniakami, kaszami, makaronem, ryżem i sałatkami z sezonowych warzyw. Wystarczy, że podsmażysz kurczaka, a następnie dołączysz do niego pieczarki oraz pokrojone w kostkę paprykę, jasną część cebuli dymki oraz pora. Kiedy wszystkie składniki się zarumienią, dolej do nich sos pieczarkowy i duś całość przez jakiś czas. Na koniec dołącz posiekany drobno szczypiorek i gotowe! Wiosenny kurczak z warzywami to także doskonały sposób na gorące danie serwowane podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i podasz np. z bagietką i sałatką lub paluszkami z ciasta francuskiego. Chcąc nieco urozmaicić potrawę, warto dodać do niej cukinię lub bakłażana. Szukasz nowego sposobu na danie z kurczakiem w roli głównej? Skorzystaj z tego przepisu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.