
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
2 szklanki
1 szklanka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki przekrój na pół. Por, jasną część cebuli dymki oraz paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 3
Dodaj cebulę, pieczarki, pora i paprykę. Wszystko smaż, aż nabierze rumianych kolorów.
Krok 4
Śmietankę wymieszaj ze szklanką wody oraz zawartością opakowania sosu śmietanowego z zielonym pieprzem Knorr.
Krok 5
Wlej sos na patelnię, dodaj posiekany szczypior z dymki i całość duś ok. 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wiosenny kurczak z warzywami
Połączenie kawałków kurczaka z warzywami i śmietankowym sosem to dobry sposób na szybki i smaczny codzienny obiad. Danie z drobiu w takiej postaci świetnie skomponuje się z wieloma dodatkami – ziemniakami, kaszami, makaronem, ryżem i sałatkami z sezonowych warzyw. Wystarczy, że podsmażysz kurczaka, a następnie dołączysz do niego pieczarki oraz pokrojone w kostkę paprykę, jasną część cebuli dymki oraz pora. Kiedy wszystkie składniki się zarumienią, dolej do nich sos pieczarkowy i duś całość przez jakiś czas. Na koniec dołącz posiekany drobno szczypiorek i gotowe! Wiosenny kurczak z warzywami to także doskonały sposób na gorące danie serwowane podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i podasz np. z bagietką i sałatką lub paluszkami z ciasta francuskiego. Chcąc nieco urozmaicić potrawę, warto dodać do niej cukinię lub bakłażana. Szukasz nowego sposobu na danie z kurczakiem w roli głównej? Skorzystaj z tego przepisu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.