Wiosenny kurczak z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny kurczak z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

1016 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

2 szklanki

1 szklanka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki przekrój na pół. Por, jasną część cebuli dymki oraz paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj cebulę, pieczarki, pora i paprykę. Wszystko smaż, aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 4

Śmietankę wymieszaj ze szklanką wody oraz zawartością opakowania sosu śmietanowego z zielonym pieprzem Knorr.

Krok 5

Wlej sos na patelnię, dodaj posiekany szczypior z dymki i całość duś ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny kurczak z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wiosenny kurczak z warzywami Wiosenny kurczak z warzywami

Połączenie kawałków kurczaka z warzywami i śmietankowym sosem to dobry sposób na szybki i smaczny codzienny obiad. Danie z drobiu w takiej postaci świetnie skomponuje się z wieloma dodatkami – ziemniakami, kaszami, makaronem, ryżem i sałatkami z sezonowych warzyw. Wystarczy, że podsmażysz kurczaka, a następnie dołączysz do niego pieczarki oraz pokrojone w kostkę paprykę, jasną część cebuli dymki oraz pora. Kiedy wszystkie składniki się zarumienią, dolej do nich sos pieczarkowy i duś całość przez jakiś czas. Na koniec dołącz posiekany drobno szczypiorek i gotowe! Wiosenny kurczak z warzywami to także doskonały sposób na gorące danie serwowane podczas przyjęcia. Szybko je odgrzejesz i podasz np. z bagietką i sałatką lub paluszkami z ciasta francuskiego. Chcąc nieco urozmaicić potrawę, warto dodać do niej cukinię lub bakłażana. Szukasz nowego sposobu na danie z kurczakiem w roli głównej? Skorzystaj z tego przepisu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.