Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
łatwe
279 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
50 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety z kurczaka w małe i cienkie plastry i dokładnie rozbij. Pieczarki pokrój w plasterki

Krok 2
Posyp mięso Przyprawą do Kurczaka Knorr i obsmaż na oleju z obu stron. Dodaj pieczarki i smaż aż wszystko nabierze złotego koloru.

Krok 3
Dokładnie rozmieszaj Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Krok 4
Dodaj sos Knorr do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki z ryżem, ziemniakami lub kaszą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej