Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
łatwe
237 osób zapisało
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
50 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety z kurczaka w małe i cienkie plastry i dokładnie rozbij. Pieczarki pokrój w plasterki
Krok 2
Posyp mięso Przyprawą do Kurczaka Knorr i obsmaż na oleju z obu stron. Dodaj pieczarki i smaż aż wszystko nabierze złotego koloru.
Krok 3
Dokładnie rozmieszaj Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.
Krok 4
Dodaj sos Knorr do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki z ryżem, ziemniakami lub kaszą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej