Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
łatwe
300 osób zapisało

Składniki
600 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
50 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety z kurczaka w małe i cienkie plastry i dokładnie rozbij. Pieczarki pokrój w plasterki

Krok 2
Posyp mięso Przyprawą do Kurczaka Knorr i obsmaż na oleju z obu stron. Dodaj pieczarki i smaż aż wszystko nabierze złotego koloru.

Krok 3
Dokładnie rozmieszaj Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Krok 4
Dodaj sos Knorr do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki z ryżem, ziemniakami lub kaszą.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
Szukasz pomysłu na obiad dla całej rodziny, ponieważ tradycyjny schabowy znudził się już domownikom? Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowym przychodzą z pomocą! Spróbuj tego znakomitego mięsa, a nikt w Twoim domu nie będzie narzekał na nudę! Dodatkowo przygotowanie tego dania zajmie Ci jedyne 15 minut. Dobrze widzisz! Tak krótki czas wystarczy do zrobienia znakomitego obiadu. Spróbujesz?
Dla kogo?
Dla miłośników aromatycznych mięs i nie tylko! Poleć eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowym przyjaciołom, a z pewnością podziękują Ci za wyjątkowo smaczną rekomendację. Uwierz nam, że nawet najbardziej wymagający krytycy kulinarni pokochali już recepturę na eskalopki z kurczaka. Dołącz do tego grona i dodaj mięso do codziennego jadłospisu!
Na jaką okazję?
Eskalopki w sosie śmietanowym będą gwiazdą wieczoru na uroczystej kolacji. Zaserwuj je swoim bliskim, a pochwałom nie będzie końca! Możesz również zrobić eskalopki na codzienny obiad i cieszyć się smacznym posiłkiem po pracy. To danie, niezależnie od okazji, zawsze smakuje tak samo dobrze. Skusisz się?
Czy wiesz, że?
Możesz również przyrządzić tę potrawę z indyka! To równie pyszna opcja, która zachwyca smakiem, aromatem i kompozycją przypraw. Zaserwuj eskalopki z indyka w śmietanowym sosie, a być może na stałe zagoszczą w Twoim menu. Sam zdecyduj, jaki rodzaj mięsa wolisz.
Dla urozmaicenia:
Nie przepadasz za śmietanowo-ziołowym sosem? Nic straconego! Mamy na to sprawdzone rozwiązanie! Eskalopki z kurczaka w sosie pieczarkowym lub pomidorowym również zdadzą egzamin. Możesz eksperymentować z sosami i próbować nowych, ulubionych kombinacji. Koniecznie podziel się z nami swoimi pomysłami w komentarzu. A teraz życzymy Ci udanego gotowania i smacznego!