Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

60 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety z kurczaka w małe i cienkie plastry i dokładnie rozbij. Pieczarki pokrój w plasterki

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Posyp mięso Przyprawą do Kurczaka Knorr i obsmaż na oleju z obu stron. Dodaj pieczarki i smaż aż wszystko nabierze złotego koloru.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos Knorr do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki z ryżem, ziemniakami lub kaszą.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej