Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety z kurczaka w małe i cienkie plastry i dokładnie rozbij. Pieczarki pokrój w plasterki

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Posyp mięso Przyprawą do Kurczaka Knorr i obsmaż na oleju z obu stron. Dodaj pieczarki i smaż aż wszystko nabierze złotego koloru.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos Knorr do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki z ryżem, ziemniakami lub kaszą.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej