Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowym: przepis | Przepisy.pl pixel

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

282 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety z kurczaka w małe i cienkie plastry i dokładnie rozbij. Pieczarki pokrój w plasterki

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Posyp mięso Przyprawą do Kurczaka Knorr i obsmaż na oleju z obu stron. Dodaj pieczarki i smaż aż wszystko nabierze złotego koloru.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos Knorr do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki z ryżem, ziemniakami lub kaszą.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sznycelki drobiowe duszone
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowymEskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Szukasz pomysłu na obiad dla całej rodziny, ponieważ tradycyjny schabowy znudził się już domownikom? Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowym przychodzą z pomocą! Spróbuj tego znakomitego mięsa, a nikt w Twoim domu nie będzie narzekał na nudę! Dodatkowo przygotowanie tego dania zajmie Ci jedyne 15 minut. Dobrze widzisz! Tak krótki czas wystarczy do zrobienia znakomitego obiadu. Spróbujesz?

Dla kogo?

Dla miłośników aromatycznych mięs i nie tylko! Poleć eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowym przyjaciołom, a z pewnością podziękują Ci za wyjątkowo smaczną rekomendację. Uwierz nam, że nawet najbardziej wymagający krytycy kulinarni pokochali już recepturę na eskalopki z kurczaka. Dołącz do tego grona i dodaj mięso do codziennego jadłospisu!

Na jaką okazję?

Eskalopki w sosie śmietanowym będą gwiazdą wieczoru na uroczystej kolacji. Zaserwuj je swoim bliskim, a pochwałom nie będzie końca! Możesz również zrobić eskalopki na codzienny obiad i cieszyć się smacznym posiłkiem po pracy. To danie, niezależnie od okazji, zawsze smakuje tak samo dobrze. Skusisz się?

Czy wiesz, że?

Możesz również przyrządzić tę potrawę z indyka! To równie pyszna opcja, która zachwyca smakiem, aromatem i kompozycją przypraw. Zaserwuj eskalopki z indyka w śmietanowym sosie, a być może na stałe zagoszczą w Twoim menu. Sam zdecyduj, jaki rodzaj mięsa wolisz.

Dla urozmaicenia:

Nie przepadasz za śmietanowo-ziołowym sosem? Nic straconego! Mamy na to sprawdzone rozwiązanie! Eskalopki z kurczaka w sosie pieczarkowym lub pomidorowym również zdadzą egzamin. Możesz eksperymentować z sosami i próbować nowych, ulubionych kombinacji. Koniecznie podziel się z nami swoimi pomysłami w komentarzu. A teraz życzymy Ci udanego gotowania i smacznego!