Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowym: przepis | Przepisy.pl pixel

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

50 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój filety z kurczaka w małe i cienkie plastry i dokładnie rozbij. Pieczarki pokrój w plasterki

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Posyp mięso Przyprawą do Kurczaka Knorr i obsmaż na oleju z obu stron. Dodaj pieczarki i smaż aż wszystko nabierze złotego koloru.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos Knorr do podsmażonych eskalopków. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Podawaj posypane natką pietruszki z ryżem, ziemniakami lub kaszą.

Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej