Szybkie Curry tajskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie Curry tajskie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju, przekładamy do garnka. Mięso kroimy w kawałki i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Tofu kroimy w kostkę i przekładamy do garnka.

Krok 2

Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy, różyczki brokuła i posiekaną marchew.

Krok 3

Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.

Krok 4

Dodajemy startą skórkę z cytryny oraz kiełki, mieszamy i sprawdzamy smak.

Krok 5

Pojemy np. z ryżem i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej