Składniki
30 dekagramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju, przekładamy do garnka. Mięso kroimy w kawałki i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Tofu kroimy w kostkę i przekładamy do garnka.
Krok 2
Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy, różyczki brokuła i posiekaną marchew.
Krok 3
Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.
Krok 4
Dodajemy startą skórkę z cytryny oraz kiełki, mieszamy i sprawdzamy smak.
Krok 5
Pojemy np. z ryżem i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej