Szybkie Curry tajskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie Curry tajskie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju, przekładamy do garnka. Mięso kroimy w kawałki i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Tofu kroimy w kostkę i przekładamy do garnka.

Krok 2

Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy, różyczki brokuła i posiekaną marchew.

Krok 3

Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.

Krok 4

Dodajemy startą skórkę z cytryny oraz kiełki, mieszamy i sprawdzamy smak.

Krok 5

Pojemy np. z ryżem i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Curry tajskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej