
Składniki
30 dekagramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju, przekładamy do garnka. Mięso kroimy w kawałki i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka. Tofu kroimy w kostkę i przekładamy do garnka.
Krok 2
Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy, różyczki brokuła i posiekaną marchew.
Krok 3
Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.
Krok 4
Dodajemy startą skórkę z cytryny oraz kiełki, mieszamy i sprawdzamy smak.
Krok 5
Pojemy np. z ryżem i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej