Shoarma z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shoarma z jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

80 mililitrów

80 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie oczyść i pokrój w cienkie paski. Następnie wymieszaj z olejem, kuminem, kolendrą mieloną, curry i przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w plastry, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Dodaj również czosnek. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Shoarme przesyp płasko na talerz. Po wierzchu polej gęstym jogurtem, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej