Shoarma z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Shoarma z jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

80 mililitrów

80 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie oczyść i pokrój w cienkie paski. Następnie wymieszaj z olejem, kuminem, kolendrą mieloną, curry i przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w plastry, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Dodaj również czosnek. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Shoarme przesyp płasko na talerz. Po wierzchu polej gęstym jogurtem, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej