
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
80 mililitrów
80 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie oczyść i pokrój w cienkie paski. Następnie wymieszaj z olejem, kuminem, kolendrą mieloną, curry i przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w plastry, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Dodaj również czosnek. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Shoarme przesyp płasko na talerz. Po wierzchu polej gęstym jogurtem, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej