Shoarma z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shoarma z jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

80 mililitrów

80 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie oczyść i pokrój w cienkie paski. Następnie wymieszaj z olejem, kuminem, kolendrą mieloną, curry i przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w plastry, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Dodaj również czosnek. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Shoarme przesyp płasko na talerz. Po wierzchu polej gęstym jogurtem, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shoarma z jagnięciny   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej