Sandacz po rosyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz po rosyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

327 osób wydrukowało

Pobierz pdf

410 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 szczypta

3 listków

1 sztuka

1 łyżka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody, zagotuj w dużym garnku.

Sandacz po rosyjsku - Krok 1

Krok 2

Filety ze skórą podziel na porcję. Na każdym kawałku zrób dwa nacięcia. Ułóż skórą do dołu w garnku z gotującym się bulionem.

Sandacz po rosyjsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój pietruszkę, marchew i cebulę w julienne. Dodaj do bulionu wraz z kilkoma ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Sandacz po rosyjsku - Krok 3

Krok 4

Ogórki obierz, zetrzyj i ugotuj w małej ilości wody.

Sandacz po rosyjsku - Krok 4

Krok 5

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr mieszając zawartość opakowania z 250 mililitrami wody. Pokrój pieczarki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 5

Krok 6

Wyjmij rybę, do pozostałych warzyw dodaj pokrojone pieczarki, oliwki w całości, ogórki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 6

Krok 7

Ugotowane warzywa połącz z sosem pomidorowym. Rybę polej przygotowanym sosem, przybierz cytryną i posiekaną natką pietruszki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandacz po rosyjskuSandacz po rosyjsku

Pyszna ryba na święta Bożego Narodzenia? A może alternatywa dla wigilijnego karpia? Na wyjątkowe okoliczności sprawdzi się sandacz po rosyjsku. Cechą charakterystyczną tego dania jest gotowanie kawałków filetów w bulionie warzywnym. Aby ryba była wyrazista w smaku, dodaj do wywaru pietruszkę, marchew, cebulę, ziarna pieprzu czarnego i liście laurowe. W międzyczasie przygotuj ogórki, które będą dobrym dodatkiem do gotowej ryby. Wybierz kiszone, które przełamią smak sandacza: obierz je, zetrzyj na tarce i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Tak przyrządzone należy dodać do sosu pomidorowego, który przygotujesz na bazie bulionu, w którym gotowały się ryby. Wrzuć do niego ogórki i czarne oliwki. Rybę podawaj na dużych talerzach, polaną sosem i przystrojoną cząstkami cytryny (sokiem z których warto polać sandacza), a także oprószoną koperkiem lub pietruszką. Podawaj sauté lub z dodatkiem świeżego, chrupiącego pieczywa, np. razowego na żytnim zakwasie. Koniecznie sprawdź ten przepis i przyrządź dzięki niemu smaczną potrawę.