Sandacz po rosyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sandacz po rosyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 szczypta

3 listków

1 sztuka

1 łyżka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody, zagotuj w dużym garnku.

Sandacz po rosyjsku - Krok 1

Krok 2

Filety ze skórą podziel na porcję. Na każdym kawałku zrób dwa nacięcia. Ułóż skórą do dołu w garnku z gotującym się bulionem.

Sandacz po rosyjsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój pietruszkę, marchew i cebulę w julienne. Dodaj do bulionu wraz z kilkoma ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Sandacz po rosyjsku - Krok 3

Krok 4

Ogórki obierz, zetrzyj i ugotuj w małej ilości wody.

Sandacz po rosyjsku - Krok 4

Krok 5

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr mieszając zawartość opakowania z 250 mililitrami wody. Pokrój pieczarki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 5

Krok 6

Wyjmij rybę, do pozostałych warzyw dodaj pokrojone pieczarki, oliwki w całości, ogórki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 6

Krok 7

Ugotowane warzywa połącz z sosem pomidorowym. Rybę polej przygotowanym sosem, przybierz cytryną i posiekaną natką pietruszki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandacz po rosyjskuSandacz po rosyjsku

Pyszna ryba na święta Bożego Narodzenia? A może alternatywa dla wigilijnego karpia? Na wyjątkowe okoliczności sprawdzi się sandacz po rosyjsku. Cechą charakterystyczną tego dania jest gotowanie kawałków filetów w bulionie warzywnym. Aby ryba była wyrazista w smaku, dodaj do wywaru pietruszkę, marchew, cebulę, ziarna pieprzu czarnego i liście laurowe. W międzyczasie przygotuj ogórki, które będą dobrym dodatkiem do gotowej ryby. Wybierz kiszone, które przełamią smak sandacza: obierz je, zetrzyj na tarce i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Tak przyrządzone należy dodać do sosu pomidorowego, który przygotujesz na bazie bulionu, w którym gotowały się ryby. Wrzuć do niego ogórki i czarne oliwki. Rybę podawaj na dużych talerzach, polaną sosem i przystrojoną cząstkami cytryny (sokiem z których warto polać sandacza), a także oprószoną koperkiem lub pietruszką. Podawaj sauté lub z dodatkiem świeżego, chrupiącego pieczywa, np. razowego na żytnim zakwasie. Koniecznie sprawdź ten przepis i przyrządź dzięki niemu smaczną potrawę.