
Składniki
700 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
1 szczypta
3 listków
1 sztuka
1 łyżka
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody, zagotuj w dużym garnku.
Krok 2
Filety ze skórą podziel na porcję. Na każdym kawałku zrób dwa nacięcia. Ułóż skórą do dołu w garnku z gotującym się bulionem.
Krok 3
Pokrój pietruszkę, marchew i cebulę w julienne. Dodaj do bulionu wraz z kilkoma ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 4
Ogórki obierz, zetrzyj i ugotuj w małej ilości wody.
Krok 5
Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr mieszając zawartość opakowania z 250 mililitrami wody. Pokrój pieczarki.
Krok 6
Wyjmij rybę, do pozostałych warzyw dodaj pokrojone pieczarki, oliwki w całości, ogórki.
Krok 7
Ugotowane warzywa połącz z sosem pomidorowym. Rybę polej przygotowanym sosem, przybierz cytryną i posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandacz po rosyjsku
Pyszna ryba na święta Bożego Narodzenia? A może alternatywa dla wigilijnego karpia? Na wyjątkowe okoliczności sprawdzi się sandacz po rosyjsku. Cechą charakterystyczną tego dania jest gotowanie kawałków filetów w bulionie warzywnym. Aby ryba była wyrazista w smaku, dodaj do wywaru pietruszkę, marchew, cebulę, ziarna pieprzu czarnego i liście laurowe. W międzyczasie przygotuj ogórki, które będą dobrym dodatkiem do gotowej ryby. Wybierz kiszone, które przełamią smak sandacza: obierz je, zetrzyj na tarce i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Tak przyrządzone należy dodać do sosu pomidorowego, który przygotujesz na bazie bulionu, w którym gotowały się ryby. Wrzuć do niego ogórki i czarne oliwki. Rybę podawaj na dużych talerzach, polaną sosem i przystrojoną cząstkami cytryny (sokiem z których warto polać sandacza), a także oprószoną koperkiem lub pietruszką. Podawaj sauté lub z dodatkiem świeżego, chrupiącego pieczywa, np. razowego na żytnim zakwasie. Koniecznie sprawdź ten przepis i przyrządź dzięki niemu smaczną potrawę.