Sandacz po rosyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz po rosyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

327 osób wydrukowało

Pobierz pdf

409 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 szczypta

3 listków

1 sztuka

1 łyżka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody, zagotuj w dużym garnku.

Sandacz po rosyjsku - Krok 1

Krok 2

Filety ze skórą podziel na porcję. Na każdym kawałku zrób dwa nacięcia. Ułóż skórą do dołu w garnku z gotującym się bulionem.

Sandacz po rosyjsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój pietruszkę, marchew i cebulę w julienne. Dodaj do bulionu wraz z kilkoma ziarnami pieprzu, liśćmi laurowymi i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Sandacz po rosyjsku - Krok 3

Krok 4

Ogórki obierz, zetrzyj i ugotuj w małej ilości wody.

Sandacz po rosyjsku - Krok 4

Krok 5

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr mieszając zawartość opakowania z 250 mililitrami wody. Pokrój pieczarki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 5

Krok 6

Wyjmij rybę, do pozostałych warzyw dodaj pokrojone pieczarki, oliwki w całości, ogórki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 6

Krok 7

Ugotowane warzywa połącz z sosem pomidorowym. Rybę polej przygotowanym sosem, przybierz cytryną i posiekaną natką pietruszki.

Sandacz po rosyjsku - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandacz po rosyjskuSandacz po rosyjsku

Pyszna ryba na święta Bożego Narodzenia? A może alternatywa dla wigilijnego karpia? Na wyjątkowe okoliczności sprawdzi się sandacz po rosyjsku. Cechą charakterystyczną tego dania jest gotowanie kawałków filetów w bulionie warzywnym. Aby ryba była wyrazista w smaku, dodaj do wywaru pietruszkę, marchew, cebulę, ziarna pieprzu czarnego i liście laurowe. W międzyczasie przygotuj ogórki, które będą dobrym dodatkiem do gotowej ryby. Wybierz kiszone, które przełamią smak sandacza: obierz je, zetrzyj na tarce i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Tak przyrządzone należy dodać do sosu pomidorowego, który przygotujesz na bazie bulionu, w którym gotowały się ryby. Wrzuć do niego ogórki i czarne oliwki. Rybę podawaj na dużych talerzach, polaną sosem i przystrojoną cząstkami cytryny (sokiem z których warto polać sandacza), a także oprószoną koperkiem lub pietruszką. Podawaj sauté lub z dodatkiem świeżego, chrupiącego pieczywa, np. razowego na żytnim zakwasie. Koniecznie sprawdź ten przepis i przyrządź dzięki niemu smaczną potrawę.