
Składniki
1 kilogram
250 mililitrów
20 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
3 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poporcjowany filet ze szczupaka dopraw przyprawą Knorr i odstaw na godzinę.

Krok 2
Obierz i pokrój warzywa, następnie ugotuj. Cytrynę pokrój w plastry.

Krok 3
Rybę w rondlu zalej winem, octem i wodą tak, by mięso było przykryte. Dodaj ugotowane warzywa, rodzynki, plastry cytryny i gotuj na dużym ogniu.

Krok 4
Osobno wymieszaj łyżkę masła, mąkę, cukier, szafran. Rozprowadź bulionem i doprowadź do zgęstnienia sosu. Na koniec dodaj łyżkę masła i przecedź.

Krok 5
Rybę wyłóż na talerz, polej sosem i udekoruj ugotowanymi warzywami, rodzynkami i plastrami cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej