
Składniki
1 kilogram
250 mililitrów
20 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
3 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poporcjowany filet ze szczupaka dopraw przyprawą Knorr i odstaw na godzinę.

Krok 2
Obierz i pokrój warzywa, następnie ugotuj. Cytrynę pokrój w plastry.

Krok 3
Rybę w rondlu zalej winem, octem i wodą tak, by mięso było przykryte. Dodaj ugotowane warzywa, rodzynki, plastry cytryny i gotuj na dużym ogniu.

Krok 4
Osobno wymieszaj łyżkę masła, mąkę, cukier, szafran. Rozprowadź bulionem i doprowadź do zgęstnienia sosu. Na koniec dodaj łyżkę masła i przecedź.

Krok 5
Rybę wyłóż na talerz, polej sosem i udekoruj ugotowanymi warzywami, rodzynkami i plastrami cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej