Ryba Veracruz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba Veracruz

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

200 gramów

2 słoiki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, oczyść z ości i pokrój w odpowiedniej wielkości porcje. Oprósz odrobiną soli i pieprzu, obsmaż z obu stron na oliwie i odstaw.

Ryba Veracruz - Krok 1

Krok 2

Na tej samej patelni podsmaż posiekany czosnek, pokrojoną w plastry cebulę, kawałki papryczki, kapary i oliwki. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i kawałki pomarańczy. Całość duś przez chwilę.

Ryba Veracruz - Krok 2

Krok 3

Powstały sos dopraw do smaku bulionem Knorr, dodaj natkę kolendry i pietruszki.

Ryba Veracruz - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść na patelni z gotowym sosem i duś pod przykryciem przez około 20 minut. Podawaj z ryżem.

Ryba Veracruz - Krok 4
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Beata Wróblewska

    Beata Wróblewska , 14.11.2018

    Nie samakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • BEATA Leszczyńska

    BEATA Leszczyńska , 07.11.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Trefon

    Joanna Trefon , 27.11.2015

    ryba jest o.k

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej