Ryba Veracruz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba Veracruz

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

21

222 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

200 gramów

2 słoiki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, oczyść z ości i pokrój w odpowiedniej wielkości porcje. Oprósz odrobiną soli i pieprzu, obsmaż z obu stron na oliwie i odstaw.

Ryba Veracruz - Krok 1

Krok 2

Na tej samej patelni podsmaż posiekany czosnek, pokrojoną w plastry cebulę, kawałki papryczki, kapary i oliwki. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i kawałki pomarańczy. Całość duś przez chwilę.

Ryba Veracruz - Krok 2

Krok 3

Powstały sos dopraw do smaku bulionem Knorr, dodaj natkę kolendry i pietruszki.

Ryba Veracruz - Krok 3

Krok 4

Rybę umieść na patelni z gotowym sosem i duś pod przykryciem przez około 20 minut. Podawaj z ryżem.

Ryba Veracruz - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Beata Wróblewska

    Beata Wróblewska , 14.11.2018

    Nie samakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • BEATA Leszczyńska

    BEATA Leszczyńska , 07.11.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Trefon

    Joanna Trefon , 27.11.2015

    ryba jest o.k

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba Veracruz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej