
Składniki
400 gramów
3 sztuki
200 gramów
2 słoiki
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, oczyść z ości i pokrój w odpowiedniej wielkości porcje. Oprósz odrobiną soli i pieprzu, obsmaż z obu stron na oliwie i odstaw.

Krok 2
Na tej samej patelni podsmaż posiekany czosnek, pokrojoną w plastry cebulę, kawałki papryczki, kapary i oliwki. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i kawałki pomarańczy. Całość duś przez chwilę.

Krok 3
Powstały sos dopraw do smaku bulionem Knorr, dodaj natkę kolendry i pietruszki.

Krok 4
Rybę umieść na patelni z gotowym sosem i duś pod przykryciem przez około 20 minut. Podawaj z ryżem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej