Kotlety rybne ze szczupaka - przepis: zrazy | Przepisy.pl pixel

Zrazy ze szczupaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżki

150 mililitrów

200 mililitrów

farsz:

6 sztuk

6 sztuk

8 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.

Zrazy ze szczupaka - Krok 1

Krok 2

Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.

Zrazy ze szczupaka - Krok 2

Krok 3

Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.

Zrazy ze szczupaka - Krok 3

Krok 4

Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.

Zrazy ze szczupaka - Krok 4

Krok 5

Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.

Zrazy ze szczupaka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy ze szczupakaZrazy ze szczupaka

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.