Kotlety rybne ze szczupaka - przepis: zrazy | Przepisy.pl pixel

Zrazy ze szczupaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżki

150 mililitrów

200 mililitrów

farsz:

6 sztuk

6 sztuk

8 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.

Zrazy ze szczupaka - Krok 1

Krok 2

Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.

Zrazy ze szczupaka - Krok 2

Krok 3

Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.

Zrazy ze szczupaka - Krok 3

Krok 4

Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.

Zrazy ze szczupaka - Krok 4

Krok 5

Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.

Zrazy ze szczupaka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy ze szczupakaZrazy ze szczupaka

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.