Zrazy ze szczupaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy ze szczupaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżki

150 mililitrów

200 mililitrów

farsz:

6 sztuk

6 sztuk

8 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.

Zrazy ze szczupaka - Krok 1

Krok 2

Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.

Zrazy ze szczupaka - Krok 2

Krok 3

Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.

Zrazy ze szczupaka - Krok 3

Krok 4

Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.

Zrazy ze szczupaka - Krok 4

Krok 5

Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.

Zrazy ze szczupaka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej