Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżeczki
4 łyżki
150 mililitrów
200 mililitrów
farsz:
6 sztuk
6 sztuk
8 łyżek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.
Krok 2
Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.
Krok 3
Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.
Krok 4
Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.
Krok 5
Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej