Kotlety rybne ze szczupaka - przepis: zrazy | Przepisy.pl pixel

Zrazy ze szczupaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżki

150 mililitrów

200 mililitrów

farsz:

6 sztuk

6 sztuk

8 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.

Zrazy ze szczupaka - Krok 1

Krok 2

Cebule posiekaj i podsmaż na oleju, dodaj połowę bułki tartej, pieprz, 1 surowe jajko i wymieszaj.

Zrazy ze szczupaka - Krok 2

Krok 3

Tak powstały farsz nakładaj na każdy kawałek ryby i zawiń.

Zrazy ze szczupaka - Krok 3

Krok 4

Rybę obtocz w roztrzepanym jajku, pozostałej bułce tartej i smaż na oleju do zrumienienia.

Zrazy ze szczupaka - Krok 4

Krok 5

Do oleju, na którym smażyła się ryba, dodaj bulion i śmietanę i zagotuj do powstania sosu. Sosem polewaj gotowe danie.

Zrazy ze szczupaka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy ze szczupaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy z chrzanem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy ze szczupakaZrazy ze szczupaka

Wypatrosz szczupaka, obierz z ości. Pokrój na kawałki w poprzek. Dopraw przyprawą Knorr.