Zrazy wołowe w sosie cebulowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

474 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

314 osób wydrukowało

Pobierz pdf

362 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 1

Krok 2

Następnie posmaruj musztardą, na niej ułóż plaster boczku i ćwiartkę ogórka.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 2

Krok 3

Całość zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką po czym obsmaż na oleju.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż ją wraz z mięsem.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 4

Krok 5

Następnie do garnka wlej 500 ml wody, zagotuj, wrzuć Bulion na wędzonym boczku Knorr, która wzbogaci smak potrawy. Następnie duś zrazy do momentu aż będą miękkie (ok. 1 godziny). Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z ulubioną kaszą.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Sos możesz zagęścić dodając śmietanę.

44

Opinie o przepisie

  • Grażyna Suchocka

    Grażyna Suchocka , 29.02.2016

    A ja smaruję też musztardą, daję boczuś, ogórek kiszony i słupki chleba razowego....mmmmmmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Skwierawski

    Damian Skwierawski , 29.02.2016

    Po co ten bulion? To zbyteczne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Majka

    Marek Majka , 29.02.2016

    Iwonka a kiedy zapraszasz? Następnego dnia pójdę do Marka i powiem Wam kto zrobił lepsze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Fijalkowska

    Danuta Fijalkowska , 29.02.2016

    Marlenka nie sciemniaj!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Socha

    Paweł Socha , 29.02.2016

    Nasze....najlepsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Drypczewski

    Zdzisław Drypczewski , 29.02.2016

    Zostaje przy płatkach. 8-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Rutkowski

    Andrzej Rutkowski , 29.02.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Wolert

    Stanisław Wolert , 29.02.2016

    tyle roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Borczyk

    Grazyna Borczyk , 29.02.2016

    To piękne danie zrobiła Ci Justyna ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Kurcin

    Kazimierz Kurcin , 29.02.2016

    Ala musi dobrze smakować życzę smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Dziadzia

    Pawel Dziadzia , 29.02.2016

    Ja zaczynam od posypania papryką i solą,smaruję musztardą sarepską,do środka daję posiekaną cebulę i ogórek kiszony,słupki boczku wędzonego i kiełbasy śląskiej,całość zawijam i przeszywam szpilą nierdzewną.Po obsmażeniu z wszystkich stron podlewam ciepłą wodą i duszę pod przykryciem.Sos zagęszczam zawiesiną z wody i kopiastej łyżeczki mąki prażonej .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Pawlak

    Danuta Pawlak , 29.02.2016

    Ale apetycznie wygląda, zapewne super smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Popek

    Jolanta Popek , 29.02.2016

    NAJLEPSZE JEDZONKO,UWIELBIAM ZRAZY

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Nawrocka Szmyt

    Dorota Nawrocka Szmyt , 29.02.2016

    Pysz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Szypiłło

    Marian Szypiłło , 29.02.2016

    a która zaprosi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Zadroga

    Ewa Zadroga , 29.02.2016

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Mirosława Hoffmann

    Aleksander Mirosława Hoffmann , 29.02.2016

    no i zdrowa kasza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Kartasiński

    Wiesław Kartasiński , 29.02.2016

    i tyły rosną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugenia Pawletko

    Eugenia Pawletko , 29.02.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 29.02.2016

    Pychotka wołowinę uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Mrozik

    Janusz Mrozik , 29.02.2016

    Jadłeś to ? Najlepsze zrazy zawijane robiła moja żona. Była, niestety.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Berlińska

    Wiesława Berlińska , 29.02.2016

    Ja też nie używam wykałaczek i do środka daję cebulę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Kupiec

    Bogusław Kupiec , 29.02.2016

    Dzisiaj na obiad miałem " czarny kawior" .zaszalalem zjadłem dwie sztuki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kowalska

    Teresa Kowalska , 29.02.2016

    Mania Iga Miłek z umiarem nic nie szkodzi ,polecamSylimarol ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Moscinski

    Jerzy Moscinski , 29.02.2016

    Na sam widok ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Biegajski

    Paweł Biegajski , 29.02.2016

    Szanuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 29.02.2016

    Były u mnie miesiąc temu..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mania Iga Miłek

    Mania Iga Miłek , 29.02.2016

    Ciężkostrawne a więc nie są zdrowe. Nie ujmuje im to smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Sroka

    Basia Sroka , 29.02.2016

    Pysznosci.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Janaszak

    Józef Janaszak , 29.02.2016

    Moniko kiedy mam wpaść na wspaniałe frykasy- pozdrawiam was serdecznie- mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej