Składniki
4 plastry
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.
Krok 2
Następnie posmaruj musztardą, na niej ułóż plaster boczku i ćwiartkę ogórka.
Krok 3
Całość zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką po czym obsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż ją wraz z mięsem.
Krok 5
Następnie do garnka wlej 500 ml wody, zagotuj, wrzuć Bulion na wędzonym boczku Knorr, która wzbogaci smak potrawy. Następnie duś zrazy do momentu aż będą miękkie (ok. 1 godziny). Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z ulubioną kaszą.
Dobra rada:
Sos możesz zagęścić dodając śmietanę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej