Zrazy wołowe w sosie cebulowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

469 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

314 osób wydrukowało

Pobierz pdf

362 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 sztuki

1 łyżka

4 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 1

Krok 2

Następnie posmaruj musztardą, na niej ułóż plaster boczku i ćwiartkę ogórka.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 2

Krok 3

Całość zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką po czym obsmaż na oleju.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 3

Krok 4

Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż ją wraz z mięsem.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 4

Krok 5

Następnie do garnka wlej 500 ml wody, zagotuj, wrzuć Bulion na wędzonym boczku Knorr, która wzbogaci smak potrawy. Następnie duś zrazy do momentu aż będą miękkie (ok. 1 godziny). Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z ulubioną kaszą.

Zrazy wołowe w sosie cebulowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Sos możesz zagęścić dodając śmietanę.

44

Opinie o przepisie

  • Grażyna Suchocka

    Grażyna Suchocka

    A ja smaruję też musztardą, daję boczuś, ogórek kiszony i słupki chleba razowego....mmmmmmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Skwierawski

    Damian Skwierawski

    Po co ten bulion? To zbyteczne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Majka

    Marek Majka

    Iwonka a kiedy zapraszasz? Następnego dnia pójdę do Marka i powiem Wam kto zrobił lepsze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Fijalkowska

    Danuta Fijalkowska

    Marlenka nie sciemniaj!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Socha

    Paweł Socha

    Nasze....najlepsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Drypczewski

    Zdzisław Drypczewski

    Zostaje przy płatkach. 8-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Rutkowski

    Andrzej Rutkowski

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Wolert

    Stanisław Wolert

    tyle roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Borczyk

    Grazyna Borczyk

    To piękne danie zrobiła Ci Justyna ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Kurcin

    Kazimierz Kurcin

    Ala musi dobrze smakować życzę smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Dziadzia

    Pawel Dziadzia

    Ja zaczynam od posypania papryką i solą,smaruję musztardą sarepską,do środka daję posiekaną cebulę i ogórek kiszony,słupki boczku wędzonego i kiełbasy śląskiej,całość zawijam i przeszywam szpilą nierdzewną.Po obsmażeniu z wszystkich stron podlewam ciepłą wodą i duszę pod przykryciem.Sos zagęszczam zawiesiną z wody i kopiastej łyżeczki mąki prażonej .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Pawlak

    Danuta Pawlak

    Ale apetycznie wygląda, zapewne super smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Popek

    Jolanta Popek

    NAJLEPSZE JEDZONKO,UWIELBIAM ZRAZY

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Nawrocka Szmyt

    Dorota Nawrocka Szmyt

    Pysz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Szypiłło

    Marian Szypiłło

    a która zaprosi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Zadroga

    Ewa Zadroga

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Mirosława Hoffmann

    Aleksander Mirosława Hoffmann

    no i zdrowa kasza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Kartasiński

    Wiesław Kartasiński

    i tyły rosną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugenia Pawletko

    Eugenia Pawletko

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak

    Pychotka wołowinę uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Mrozik

    Janusz Mrozik

    Jadłeś to ? Najlepsze zrazy zawijane robiła moja żona. Była, niestety.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Berlińska

    Wiesława Berlińska

    Ja też nie używam wykałaczek i do środka daję cebulę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Kupiec

    Bogusław Kupiec

    Dzisiaj na obiad miałem " czarny kawior" .zaszalalem zjadłem dwie sztuki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kowalska

    Teresa Kowalska

    Mania Iga Miłek z umiarem nic nie szkodzi ,polecamSylimarol ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Moscinski

    Jerzy Moscinski

    Na sam widok ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Biegajski

    Paweł Biegajski

    Szanuję!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki

    Były u mnie miesiąc temu..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mania Iga Miłek

    Mania Iga Miłek

    Ciężkostrawne a więc nie są zdrowe. Nie ujmuje im to smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Sroka

    Basia Sroka

    Pysznosci.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Janaszak

    Józef Janaszak

    Moniko kiedy mam wpaść na wspaniałe frykasy- pozdrawiam was serdecznie- mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na wędzonym boczku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na wędzonym boczku Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej