
Składniki
4 plastry
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę rozbij na bardzo cienkie płaty. Posyp z jednej strony pieprzem.

Krok 2
Następnie posmaruj musztardą, na niej ułóż plaster boczku i ćwiartkę ogórka.

Krok 3
Całość zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką po czym obsmaż na oleju.

Krok 4
Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż ją wraz z mięsem.

Krok 5
Następnie do garnka wlej 500 ml wody, zagotuj, wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr, która wzbogaci smak potrawy. Następnie duś zrazy do momentu aż będą miękkie (ok. 1 godziny). Pamiętaj żeby przed podaniem usunąć wykałaczki. Gotowe zrazy podawaj z ulubioną kaszą.


Dobra rada:
Sos możesz zagęścić dodając śmietanę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej