Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2
200 gramów
1
1
0.6
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
4
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w grube plastry. Rozbij każdy plaster na cienki płat i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.
Krok 2
Mięso mielone przełóż do miseczki, dodaj jajko, bułkę tartą i Delikat. Wyrób masę.
Krok 3
Mięsną masę nałóż na każdy płat mięsa, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.
Krok 5
W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa. Dodaj łyżkę masła i oprósz łyżką mąki. Wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej bulionem i zagotuj.
Krok 4
Warzywa obierz. Marchew, pietruszkę i selera wetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę a pora w talarki.
Krok 6
Zmniejsz ogień i włóż do garnka zrazy. Duś do miękkości ok. 45 minut. Zrazy podaj z naturalnym sosem warzywnym obok w sosjerce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej