Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1

1 sztuka

4

1

1

200 gramów

1 pęczek

2

500 gramów

0.6

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w grube plastry. Rozbij każdy plaster na cienki płat i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone przełóż do miseczki, dodaj jajko, bułkę tartą i Delikat. Wyrób masę.

Krok 3

Mięsną masę nałóż na każdy płat mięsa, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.

Krok 5

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa. Dodaj łyżkę masła i oprósz łyżką mąki. Wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej bulionem i zagotuj.

Krok 4

Warzywa obierz. Marchew, pietruszkę i selera wetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę a pora w talarki.

Krok 6

Zmniejsz ogień i włóż do garnka zrazy. Duś do miękkości ok. 45 minut. Zrazy podaj z naturalnym sosem warzywnym obok w sosjerce.

1

Opinie o przepisie

  • Piotr Kowalski

    Piotr Kowalski , 17.12.2015

    no widzisz hmmm.. tonie jest głupie:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wołowina po seczuańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej