Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2

200 gramów

1

1

0.6

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

4

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w grube plastry. Rozbij każdy plaster na cienki płat i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone przełóż do miseczki, dodaj jajko, bułkę tartą i Delikat. Wyrób masę.

Krok 3

Mięsną masę nałóż na każdy płat mięsa, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.

Krok 5

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa. Dodaj łyżkę masła i oprósz łyżką mąki. Wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej bulionem i zagotuj.

Krok 4

Warzywa obierz. Marchew, pietruszkę i selera wetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę a pora w talarki.

Krok 6

Zmniejsz ogień i włóż do garnka zrazy. Duś do miękkości ok. 45 minut. Zrazy podaj z naturalnym sosem warzywnym obok w sosjerce.

1

Opinie o przepisie

  • Piotr Kowalski

    Piotr Kowalski , 17.12.2015

    no widzisz hmmm.. tonie jest głupie:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej