Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1

1 sztuka

4

1

1

200 gramów

1 pęczek

2

500 gramów

0.6

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w grube plastry. Rozbij każdy plaster na cienki płat i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone przełóż do miseczki, dodaj jajko, bułkę tartą i Delikat. Wyrób masę.

Krok 3

Mięsną masę nałóż na każdy płat mięsa, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.

Krok 5

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa. Dodaj łyżkę masła i oprósz łyżką mąki. Wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej bulionem i zagotuj.

Krok 4

Warzywa obierz. Marchew, pietruszkę i selera wetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę a pora w talarki.

Krok 6

Zmniejsz ogień i włóż do garnka zrazy. Duś do miękkości ok. 45 minut. Zrazy podaj z naturalnym sosem warzywnym obok w sosjerce.

1

Opinie o przepisie

  • Piotr Kowalski

    Piotr Kowalski , 17.12.2015

    no widzisz hmmm.. tonie jest głupie:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto szafranowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej