Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami
łatwe
4 osoby zapisały
Składniki
500 gramów
2
200 gramów
1
1
0.6
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
4
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój w grube plastry. Rozbij każdy plaster na cienki płat i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.
Krok 2
Mięso mielone przełóż do miseczki, dodaj jajko, bułkę tartą i Delikat. Wyrób masę.
Krok 3
Mięsną masę nałóż na każdy płat mięsa, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.
Krok 5
W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa. Dodaj łyżkę masła i oprósz łyżką mąki. Wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej bulionem i zagotuj.
Krok 4
Warzywa obierz. Marchew, pietruszkę i selera wetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę a pora w talarki.
Krok 6
Zmniejsz ogień i włóż do garnka zrazy. Duś do miękkości ok. 45 minut. Zrazy podaj z naturalnym sosem warzywnym obok w sosjerce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej