Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2

200 gramów

1

1

0.6

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

4

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój w grube plastry. Rozbij każdy plaster na cienki płat i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.

Krok 2

Mięso mielone przełóż do miseczki, dodaj jajko, bułkę tartą i Delikat. Wyrób masę.

Krok 3

Mięsną masę nałóż na każdy płat mięsa, zwiń i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką i obsmaż na oliwie.

Krok 5

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż warzywa. Dodaj łyżkę masła i oprósz łyżką mąki. Wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej bulionem i zagotuj.

Krok 4

Warzywa obierz. Marchew, pietruszkę i selera wetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę a pora w talarki.

Krok 6

Zmniejsz ogień i włóż do garnka zrazy. Duś do miękkości ok. 45 minut. Zrazy podaj z naturalnym sosem warzywnym obok w sosjerce.

1

Opinie o przepisie

  • Piotr Kowalski

    Piotr Kowalski , 17.12.2015

    no widzisz hmmm.. tonie jest głupie:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe nadziewane, duszone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej