Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku przesmaż pół cebuli pokrojonej w kostkę, dodaj kaszę, dopraw do smaku i wystudź. Po tym czasie dodaj kozi ser, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w plastry, a następnie rozbij cienko tłuczkiem. Na każdy plaster mięsa nałóż łyżkę farszu, zwiń jak tradycyjne zrazy i zepnij wykałaczką.

Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - Krok 2

Krok 3

Przygotowane zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj drugą połowę cebuli pokrojoną w paski i smaż chwilę razem.

Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - Krok 3

Krok 4

Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś zrazy do momentu, gdy będą miękkie – ok. 40 minut.

Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Pamiętaj, aby przed podaniem zrazów wyjąć z nich wykałaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozimZrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim

W rondelku przesmaż pół cebuli pokrojonej w kostkę, dodaj kaszę, dopraw do smaku i wystudź. Po tym czasie dodaj kozi ser, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.