Zrazy zawijane z kaszą gryczaną i serem kozim
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku przesmaż pół cebuli pokrojonej w kostkę, dodaj kaszę, dopraw do smaku i wystudź. Po tym czasie dodaj kozi ser, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Mięso pokrój w plastry, a następnie rozbij cienko tłuczkiem. Na każdy plaster mięsa nałóż łyżkę farszu, zwiń jak tradycyjne zrazy i zepnij wykałaczką.

Krok 3
Przygotowane zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj drugą połowę cebuli pokrojoną w paski i smaż chwilę razem.

Krok 4
Do garnka wlej 500 ml wody, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś zrazy do momentu, gdy będą miękkie – ok. 40 minut.


Dobra rada:
Pamiętaj, aby przed podaniem zrazów wyjąć z nich wykałaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej