
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.
Krok 2
Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.
Krok 3
Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.
Krok 5
Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.
Krok 6
Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























