
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.
Krok 2
Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.
Krok 3
Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.
Krok 5
Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.
Krok 6
Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej