Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.

Krok 2

Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.

Krok 3

Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.

Krok 5

Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.

Krok 6

Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej