Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.

Krok 2

Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.

Krok 3

Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.

Krok 5

Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.

Krok 6

Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej