
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.
Krok 2
Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.
Krok 3
Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.
Krok 5
Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.
Krok 6
Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej