Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.

Krok 2

Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.

Krok 3

Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.

Krok 5

Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.

Krok 6

Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej