Zrazy wieprzowe zwijane z brianzy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry wieprzowiny dokładnie rozbij i lekko posól.

Krok 1

Czosnek zmiażdż i utrzyj z pieprzem oraz natką pietruszki.

Krok 1

Kiełbasę, mortadelę i szynkę ugnieć, a następnie dodaj ser, sól i utarty czosnek.

Krok 1

Wszystko dokładnie wymieszaj, po czym posmaruj tym farszem zrazy.

Krok 1

Następnie zawiń je, zepnij wykałaczką i smaż na słoninie ze wszystkich stron.

Krok 1

Ułóż w rondlu, podlej lekko bulionem, po czym duś przez godzinę pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej