Stek po florencku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek po florencku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj tymiankiem, rozmarynem, pieprzem i oliwą, odstaw na godzinę.

Krok 2

Ustaw na ruszcie i piecz około 5 minut z każdej strony. Oprósz solą.

Krok 3

Czosnek posiekaj, grzyby pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Resztę oliwy rozgrzej, wrzuć czosnek i podduś, dodaj grzyby i usmaż.

Krok 5

Gotowymi grzybami obłóż steki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej