
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj tymiankiem, rozmarynem, pieprzem i oliwą, odstaw na godzinę.
Krok 2
Ustaw na ruszcie i piecz około 5 minut z każdej strony. Oprósz solą.
Krok 3
Czosnek posiekaj, grzyby pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
Resztę oliwy rozgrzej, wrzuć czosnek i podduś, dodaj grzyby i usmaż.
Krok 5
Gotowymi grzybami obłóż steki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej