Stek po florencku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Stek po florencku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj tymiankiem, rozmarynem, pieprzem i oliwą, odstaw na godzinę.

Krok 2

Ustaw na ruszcie i piecz około 5 minut z każdej strony. Oprósz solą.

Krok 3

Czosnek posiekaj, grzyby pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Resztę oliwy rozgrzej, wrzuć czosnek i podduś, dodaj grzyby i usmaż.

Krok 5

Gotowymi grzybami obłóż steki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej