Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 pęczek

4 plastry

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skóry, usuń nasiona i miąższ, pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zarumień na oliwie z oliwek.

Krok 3

Dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem i oregano. Podgrzewaj do czasu, gdy powstanie gęsty sos.

Krok 4

Na patelni mocno rozgrzej oliwę z oliwek. Mięso oprósz solą i pieprzem. Następnie zmniejsz płomień i smaż mięso z obu stron.

Krok 5

Bazylię umyj, kilka listków odłóż do dekoracji, a resztę drobno posiekaj i dodaj do sosu pomidorowego.

Krok 6

Usmażone steki ułóż na półmisku, polej sosem pomidorowym i udekoruj pozostawionymi listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej