Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 pęczek

4 plastry

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skóry, usuń nasiona i miąższ, pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zarumień na oliwie z oliwek.

Krok 3

Dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem i oregano. Podgrzewaj do czasu, gdy powstanie gęsty sos.

Krok 4

Na patelni mocno rozgrzej oliwę z oliwek. Mięso oprósz solą i pieprzem. Następnie zmniejsz płomień i smaż mięso z obu stron.

Krok 5

Bazylię umyj, kilka listków odłóż do dekoracji, a resztę drobno posiekaj i dodaj do sosu pomidorowego.

Krok 6

Usmażone steki ułóż na półmisku, polej sosem pomidorowym i udekoruj pozostawionymi listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej