Duszona dziczyzna - przepis z cebulą i warzywami | Przepisy.pl pixel

Dziczyzna duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

10 łyżek

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.

Krok 3

Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej