
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
4 ziarna
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
10 łyżek
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.
Krok 3
Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej