Dziczyzna duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dziczyzna duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

10 łyżek

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.

Krok 3

Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Nigiri-sushi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej