Dziczyzna duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dziczyzna duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

7 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

10 łyżek

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.

Krok 3

Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej