Dziczyzna duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

7 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

10 łyżek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.

Krok 3

Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Krem selerowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej