Duszona dziczyzna - przepis z cebulą i warzywami | Przepisy.pl pixel

Dziczyzna duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

10 łyżek

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.

Krok 3

Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dziczyzna duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej