
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
4 ziarna
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
10 łyżek
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.
Krok 3
Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej