PRZEPISY.PL
Udka faszerowane  - autor: Izabella Kulińska

Udka faszerowane

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • duże udka z kurczaka4 szt
  • mięso mielone z udek kurczaka 250 gr
  • cebula duża1 szt
  • koperek świeży0.5 pęczka
  • tymianek0.5 łyżeczki
  • czosnek granulowany0.5 łyżeczki
  • bułka tarta2 łyżki
  • Krok 1

    Udka dokładnie umyj i osusz. Ostrym nożem wytrybuj z kości. Skrop przyprawą w płynie, oprósz z obu stron przyprawą do mięsa, tymiankiem i czosnkiem. Odłóż na min. pół godziny.
  • Krok 2

    Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Mięso mielone wymieszaj z bułką tartą i mlekiem, dodaj cebulę i posiekany koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym.
  • Krok 3

    Farsz nakładaj do środka udek, od szerszej strony zawiń skórę pod spód. Udka ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym oleje. Piecz ok. 45 minut podlewając najpierw odrobiną wody a potem wytworzonym sosem. Podawaj na gorąco jako danie obiadowe, ale możesz też pokroić w plastry i użyć na zimno, jako wędlinę.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

53
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
35
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
94
osoby dodały do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
1006
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe