
Składniki
1 sztuka
null
0.5 sztuki
1 opakowanie
null
4 sztuki
null
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez połącz z sokiem z cytryny, dopraw do smaku szczyptą cukru, sosem tabasco i curry. Wymieszaj, dopraw do ostrości.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu.
Krok 3
Krewetki przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Najlepiej usmaż na złoty kolor.
Krok 4
Gotowe krewetki ułóż na liściach sałaty, polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej