Złote krewetki z pikantnym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote krewetki z pikantnym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 sztuki

1 opakowanie

null

4 sztuki

null

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez połącz z sokiem z cytryny, dopraw do smaku szczyptą cukru, sosem tabasco i curry. Wymieszaj, dopraw do ostrości.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu.

Krok 3

Krewetki przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu.  Najlepiej usmaż na złoty kolor.

Krok 4

Gotowe krewetki ułóż na liściach sałaty, polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka krakowska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej