Złote krewetki z pikantnym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote krewetki z pikantnym sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 sztuki

1 opakowanie

null

4 sztuki

null

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez połącz z sokiem z cytryny, dopraw do smaku szczyptą cukru, sosem tabasco i curry. Wymieszaj, dopraw do ostrości.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu.

Krok 3

Krewetki przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu.  Najlepiej usmaż na złoty kolor.

Krok 4

Gotowe krewetki ułóż na liściach sałaty, polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote krewetki z pikantnym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej