
Składniki
1 sztuka
null
0.5 sztuki
1 opakowanie
null
4 sztuki
null
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez połącz z sokiem z cytryny, dopraw do smaku szczyptą cukru, sosem tabasco i curry. Wymieszaj, dopraw do ostrości.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu.
Krok 3
Krewetki przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Najlepiej usmaż na złoty kolor.
Krok 4
Gotowe krewetki ułóż na liściach sałaty, polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej