Szybkie krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki usmaż na rozgrzanej patelni skropionej oliwą. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 2

Skrop cytryną, a na koniec dodaj masło i pozwól, aby roztopiło się między krewetkami.

Krok 3

Wymieszaj i podawaj. Posyp szczypiorkiem.

1

Opinie o przepisie

  • WIESIA KROL

    WIESIA KROL , 29.09.2017

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomarańczowy pstrąg
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej