Szybkie krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
305 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki usmaż na rozgrzanej patelni skropionej oliwą. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 2

Skrop cytryną, a na koniec dodaj masło i pozwól, aby roztopiło się między krewetkami.

Krok 3

Wymieszaj i podawaj. Posyp szczypiorkiem.

1

Opinie o przepisie

  • WIESIA KROL

    WIESIA KROL , 29.09.2017

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej