
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki usmaż na rozgrzanej patelni skropionej oliwą. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 2
Skrop cytryną, a na koniec dodaj masło i pozwól, aby roztopiło się między krewetkami.
Krok 3
Wymieszaj i podawaj. Posyp szczypiorkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej