
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki usmaż na rozgrzanej patelni skropionej oliwą. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 2
Skrop cytryną, a na koniec dodaj masło i pozwól, aby roztopiło się między krewetkami.
Krok 3
Wymieszaj i podawaj. Posyp szczypiorkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej