Szybkie krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
305 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki usmaż na rozgrzanej patelni skropionej oliwą. Dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 2

Skrop cytryną, a na koniec dodaj masło i pozwól, aby roztopiło się między krewetkami.

Krok 3

Wymieszaj i podawaj. Posyp szczypiorkiem.

1

Opinie o przepisie

  • WIESIA KROL

    WIESIA KROL , 29.09.2017

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej